Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Re-action: Μια ταινία κοινωνικής ευαισθητοποίησης δίπλα στους Σκύλους Οδηγούς Τυφλών

Με τους καλεσμένους, πρωταγωνιστές της ταινίας και σκύλους οδηγούς

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ 9ΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ, ΤΗΣ «ΡΕΑ» από το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» στα πλαίσια της Προβολής της Μη εμπορικής ταινίας Re-Action

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 έγινε η παράδοση της «ΡΕΑ», του 9ου Σκύλου Οδηγού του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, από την Αντιδήμαρχο Καλλιθέας κας Μαριέττας Πάσχου-Γιαννάκου στην Χειρίστρια κα Λιάνα Καράτζου στα πλαίσια της προβολής της Μη εμπορικής ταινίας Re-Action, το σενάριο της οποίας υπογράφεται από τους Αλέξανδρο Κατσάρη και Αρτέμη Σαμοθράκη. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Αρτέμης Σαμοθράκης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν

Α) η Χορηγός Εταιρεία PETLINE Α.Ε. για την πολύτιμη Χορηγία τους προς το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος. Χωρίς την στήριξη τους το Κέντρο δεν θα είχε πραγματοποιήσει την παράδοση 9 Σκύλων Οδηγών και δεν θα μπορούσε να έχει στη δύναμή του άλλους 6 εκπαιδευόμενους σκύλους που προορίζονται για Σκύλοι Οδηγοί, ούτε άλλα 6 κουτάβια παράλληλα με τα 3 σκυλιά που έχουν αναλάβει άλλους ρόλους την στιγμή που αποσύρθηκαν από Σκύλοι Οδηγοί.

Β) η Χορηγός Εταιρεία BAYER HELLAS S.A. και

Γ) οι Πρωταγωνιστές της ταινίας, οι ηθοποιοί σε ρόλο guest και όλο το cast της ταινίας για την εξαιρετική τους Εθελοντική συμμετοχή στην ταινία.

Παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα Αννα Πάσχου-Γιαννάκου, Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου και Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κος Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών κος Μενέλαος Τσαούσης, ο κος Δημήτριος Σηφάκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, η Αντιπρόεδρος κα Γωγώ Ρουκουτάκη, η Γενική Γραμματέας κα Δήμητρα Κατσαρού και το Μέλος του Δ.Σ. κα Ολγα Μαλεζά από τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος

Ένα μήνυμα Αισιοδοξίας απ΄όλους τους συμμετέχοντας ότι όταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουν τις δυνάμεις τους ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν πρωτοπόρα και καινοτόμα προγράμματα προς το όφελος όλων.

Η εκδήλωση έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εν μέσω πολλών φίλων, υποστηρικτών και όλων των συμμετεχόντων στην ταινία, Ηθοποιών, Guest Star κ.α..

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς βραβεύει για την εθελοντική προσφορά του τον ηθοποιό Ντίνο Καρύδη Ο Βαγγέλης Αυγουλάς βραβεύει για την εθελοντική προσφορά της την ηθοποιό Τάνια Τρύπη
 Η Αντιδήμαρχος κα Πάσχου  Ο Αλέξανδρος Κατσάρης και ο Αρτέμης Σαμοθράκης βραβεύονται από τον κο Χατζηχαραλάμπους
Παράδοση επαίνου από την κα Πάσχου στη κα Καράτζου

Η ταινία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και η παράδοση της ΡΕΑ στην Χειρίστριά της ανέδειξε παράλληλα τον πολύτιμο ρόλο των Αναδόχων Εθελοντών που κοινωνικοποίησαν την ΡΕΑ από Κουτάβι μέχρι την ηλικία των 14 μηνών και τον τρόπο εκπαίδευσης ενός Σκύλου Οδηγού στον δύσκολο ιστό της πόλης από την Εκπαιδεύτρια της κα Αιμιλία Κλεφτογιάννη.

Η ΡΕΑ, μία γλυκύτατη μπέζ Λαμπραντορίνα, ΧΛΟΗ στην ταινία, ήταν η συμπρωταγωνίστρια της σκυλίτσας ROXY. Σαν Εκπαιδευμένος Σκύλος Οδηγός από την Εκπαιδεύτρια Σκύλων Οδηγών κα Αιμιλία Κλεφτογιάννη, του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, έφτασε η ώρα να προσφέρει τις γνώσεις της σε ένα άτομο με οπτική αναπηρία, για μία καλύτερη καθημερινότητα με ασφάλεια μέσα σε μία πόλη που δεν είναι καθόλου φιλική για τα άτομα με οπτική αναπηρία και με κινητικά προβλήματα. Καθημερινά εμπόδια τα οποία δημιουργούνται από αδιάφορους συμπολίτες μας είτε από αδιαφορία είτε από άγνοια. Η παράβλεψη και άγνοια των Νόμων που έχουν θεσπισθεί για την Πρόσβαση των Σκύλων Οδηγών και των εκπαιδευομένων σκύλων για Σκύλοι Οδηγοί δημιουργούν προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε Ιδιωτικούς και Δημόσιους χώρους.

Σκοπός της ταινίας Re-Action είναι η εκπαίδευση, η ενημέρωση και ο ‘’προβληματισμός’’ του κοινού για την επιρροή των ζώων στους Ανθρώπους, στα παιδιά ΑΜΕΑ, στους ηλικιωμένους ανθρώπους και τέλος διαπραγματεύεται την αξία ενός Σκύλου Οδηγού για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Τάνια Τρύπη & Ντίνος Καρύδης. Παίζουν οι Γιάννα Ζιάννη, Θοδωρής Ανθόπουλος, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Γιάννης Φραγκίσκος,Δημήτρης Παπαδάκης και σε ρόλο guest εμφανίζονται οι Άννα Αδριανού, Τζόυς Ευείδη, Άννα Κουρή , Γιώργος Μαυρίδης, Δημήτρης Μηλιόγλου και σε πρώτη εμφάνιση η Τζένη Καζάκου.

Το cast της ταινίας συμπληρώνουν οι Χρήστος Καρνάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Μάνθος Καλαντζής, Μαργαρίτα Σάββα, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Τίφανυ Δανιήλ, Απόστολος Μπούρας, Νικόλας Γεωργανής, Γιάννης Ρούσσος, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Γιάννης Ευσταθίου, Αντώνης Τσουρουνάκης, Ανδρέας Αλεξανδρής, Αναστάσιος Μπακάλης, Μιχάλης Κουτσούρης, οι δημοσιογράφοι Φωτεινή Πετρόγιαννη,Νίκος Παρτσώλης, & Άννα Νικολαίδη, ο εικαστικός Χρήστος Πετρίδης, η συγγραφέας Μαίρη Γκαζιάνη, η σχεδιάστρια ενδυμάτων Joy Κουμεντάκου, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Αναστασία Γκούβα, η κτηνίατρος Αναστασία Δασοπούλου, οι κομμωτές Γιώργος Ζούβελος & Νίκος Ξυνογαλάς, ο μικρός Ανδρέας Σταματόπουλος και πάρα πολλά ακόμη πρόσωπα.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς προκειμένου η ταινία να επιτύχει το σκοπό της που είναι η ενημέρωση του κοινού για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και τα οφέλη που αποκομίζουν όλοι οι άνθρωποι από τα ζώα.

Η ταινία τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ & του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο»

Ομαδική συντελεστών της ταινίας και καλεσμένων στην προβολή της ταινίας Ο Κύριος Τσαούσης και η κα Γερουλάνου με τον μικρό πρωταγωνιστή της ταινίας
Ο Σηφάκης δίνει έπαινο στην εκπαιδεύτρια Αιμιλία Κλεφτογιάννη  η Χειρίστρια κα Λιάνα Καράτζου

Επίσημο τρέιλερ ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?v=qV4HOTKEXXw

Promo video Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

https://www.youtube.com/watch?v=9BU_0wMfd0Q&feature=youtu.be

Πληροφορίες : Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» – Τηλ. 210-5200140 & 6932414189

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΑΜΕΑ

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρεία με Εταίρους : Tο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (E.O.T.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.), τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε), την Πανελλήνια ΕνωσηΑμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α) και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ)

Βερανζέρου 31, 104 32 Αθήνα Τηλ.: 210 52 00140 – 6932414189,

www.greekguidedogs.com,

e-mail: info@greekguidedogs.com και

fb: Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος-GreekGuideDogs

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τις κυρίες Ζωή Γερουλάνου και Άννα Πάσχου  Η Ρέα εν δράσει
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Ντίνο Καρύδη  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Ζήνα Κουτσελίνη και την Τάνια Τρύπη

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top