Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Επιτέλους! Ο Δημοτικός Σύμβουλος βρήκε τη δικαίωσή του

αίθουσα δημοτικού συμβουλίου

Η είδηση που προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι πολύ ευχάριστη, η απόφαση σωστή και βάζει τα πράγματα στην ορθή θέση, έτσι ώστε οι εκλεγμένοι από τους δημότες Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέχρι χθες απλοί παρατηρητές στα συμβούλια και με δικαίωμα ελάχιστου χρόνου ομιλίας, να αποκτήσουν την αναγκαία υπόσταση ώστε να μπορούν να εκπροσωπούν ευπρόσωπα τους ψηφοφόρους τους.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνει τους δήμους ότι έχει γίνει νομολογιακά δεκτό ότι δημοτικός σύμβουλος, έχει έννομο συμφέρον για την άσκηση ειδικής διοικητικής προσφυγής των άρθρων 227 του Ν. 3852/2010 και 151 ΚΔΚ, κατά απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στην έκδοση της οποίας δεν έχει συμπράξει. Τούτο γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και μεριμνούν στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, για την τήρηση της νομιμότητας ή την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των δημοτών όλης της εδαφικής περιφέρειας του δήμου.

Περαιτέρω, το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι εκδόθηκε η αριθ. 270/2017 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανωτέρω Γνωμοδότηση, Δημοτικός σύμβουλος ο οποίος απουσίασε από συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ή οικονομικής επιτροπής δήμου, έχει έννομο συμφέρον προς άσκηση της ειδικής διοικητικής προσφυγής, κατά το άρθρο 227 του ν. 3852/2010, κατά της αποφάσεως που ελήφθη στην εν λόγω συνεδρίαση.

Τη Γνωμοδότηση μπορείτε να την αναζητήσετε στον ιστότοπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Και η ευχή μας είναι να εκμεταλλευτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, σε όλους τους Δήμους της χώρας που μέχρι να φτάσει η στιγμή να πουν δυο κουβέντες στα Δημοτικά Συμβούλια – ιδίως οι ανεξάρτητοι- είχε…. πέσει η νύχτα, τη δυνατότητα που τους δίνεται με παρεμβάσεις, προτάσεις και τεκμηριωμένες θέσεις. Και φυσικά, να ασκούν τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε ο δημότης να αισθάνεται ότι υπάρχουν στα Δημοτικά Συμβούλια οι εκπρόσωποι που ο ίδιος ψήφισε.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top