Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Περίπου 8.000 ευρώ σε παιδιά που έχουν ανάγκες έχει προσφέρει ως τώρα το “Δείπνο Στο Σκοτάδι”!

Δείπνο στο σκοτάδι στην Κρήτη τα έσοδα πήγαν στο σύλλογο Ηλιαχτίδα.

Εθελοντές 6ου Δείπνου στο Σκοτάδι στην Αθήνα

Γράφει ο συντονιστής της εκδήλωσης Βαγγέλης Αυγουλάς

Που να το φανταζόμουν όταν ζούσα την εμπειρία του Dinner In The Dark στο Παρίσι, το Καλοκαίρι του 2007, σε ένα εστιατόριο που λειτουργεί καθημερινά από τυφλούς εργαζόμενους προσφέροντας σε επαγγελματικό επίπεδο αυτή την πρωτότυπη και βιωματική εμπειρία, ότι λίγα χρόνια μετά, θα βρεθούμε μια ομάδα εθελοντών από όλη την Ελλάδα, να αγγίζουμε την 10η βραδιά ευαισθητοποίησης!

Πάνω από 7.500 ευρώ έχουμε κατορθώσει να προσφέρουμε, μέσα από τα 9 Δείπνα Στο Σκοτάδι που έχουμε διοργανώσει ανά την Ελλάδα, σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας και σε φορείς παιδικής προστασίας και μέριμνας!

21 Οκτώβρη 2017 θα γιορτάζουμε το ότι το Δείπνο Στο Σκοτάδι λαμβάνει χώρα από μας για δέκατη φορά στην Ελλάδα, σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με τη διοργάνωση συνεχώς να βελτιώνεται και με το Όραμα του «Με Άλλα Μάτια» αντί να ξεφτίζει με τα χρόνια όπως κάποιοι πίστεψαν, να πολλαπλασιάζει το πάθος μας για εθελοντική δράση και προσφορά ακόμα περισσότερο!

Η αρχή έγινε στις 31 Μαρτίου 2012 σε ένα γραφικό ταβερνάκι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

50 άτομα έζησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτή την εμπειρία.

 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εθελόντριες στο Ρέθυμνο  τραπέζια με κόσμο στο δείπνο του Ρεθύμνου

 Και μετά, 4 φορές Ηράκλειο, δύο φορές στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη. Και σε λίγες ημέρες, στις 21 Οκτώβρη, ξανά στην  Αθήνα!

Στη συνδιοργάνωση μαζί μας, έχει πρωτοστατήσει η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ενώ κατά τόπους έχουμε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης και Περιστερίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, τον Σύνδεσμο Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, το Παιδικό Ραδιόφωνο “Family 89,5fm», τον Σύλλογο Τριτέκνων Ηρακλείου Κρήτης, το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» στην Τρίπολη, τη Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης «ΗΡΑΚΛΕΙΑ», πολλούς χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας και ακόμη περισσότερους εθελοντές!

Δείπνο Θεσσαλονίκης μπλουζάκια Δείπνο Τρίπολης εκπρόσωποι του κέντρου Αμάλθεια Στο 2ο Δείπνο της Αθήνας oΒαγγέλης Αυγουλάς με τον Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS

Όσες και όσοι δείπνησαν με κλειστά μάτια, όσες και όσοι δουλέψαμε γι’ αυτές τις 9 διοργανώσεις και πάμε για την 10η, όλες και όλοι είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί μεταξύ άλλων:

-Το 2012 και 2013 στηρίξαμε οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο!

-Στηρίξαμε τον αξιοπρεπή και δυναμικό αγώνα κοινωνικής επανένταξης ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας από όλη την Πελοπόννησο!

-Κάναμε δυνατό το ταξίδι ενός μικρού αγγέλου ενάμισι έτους στο εξωτερικό, ώστε να υποβληθεί σε ένα πολύ δύσκολο και εξειδικευμένο χειρουργείο, στην προσπάθεια του να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή και με μια σπάνια ασθένεια.

-Συμβάλαμε οικονομικά στη λειτουργία Ξενώνα φιλοξενίας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στο Ηράκλειο!

-Με δεύτερο Δείπνο στην Αθήνα, στηρίξαμε τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, καλύπτοντας το βασικό μισθό ενός κοινωνικού τους επιστήμονα για 1 μήνα!

-Καταφέραμε την αγορά τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός πολυμηχανήματος, για τον εκσυγχρονισμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έτσι μια σύγχρονη παρακαταθήκη στα παιδιά με προβλήματα όρασης όλης της Βόρειας Ελλάδας!

-Στηρίξαμε δράσεις ζωής υπέρ των παιδιών,  του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο  «Ηλιαχτίδα» που εδρεύει και λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

-Καλύψαμε όλο το κόστος των απαραίτητων ηλεκτρολογικών εργασιών, ώστε να μπορεί σήμερα να λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης του Συλλόγου ΑμεΑ «Δικαίωμα Στη Ζωή», στο Θραψανό της Κρήτης!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τις εργαζόμενες των παιδκών Χωριών sos Ηρακλείου  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τις εργαζόμενες των παιδκών Χωριών sos Ηρακλείου  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Πρόεδρο του Συλλόγου "δικαίωμα στη Ζωή" κο Σημαντηράκη, με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας τριτέκνων και τον κο Πιτσούλη Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

Τι κερδίσαμε;

-Περίπου 100 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, μας έχουν βοηθήσει μία ή και περισσότερες φορές, να κάνουμε πράξη το Δείπνο με κλειστά μάτια και ανοιχτές καρδιές!

-Συνεχώς προστίθενται στο πλευρό μας εθελοντές και έρχονται νέες προτάσεις, ώστε το Δείπνο Στο Σκοτάδι να διοργανωθεί και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

-Τρεις ανήλικοι εθελοντές που πλαισιώνουν πλέον τους γονείς τους και μας βοηθούν στις διοργανώσεις μας, στέλνουν ήδη το μήνυμα ότι το Δείπνο Στο Σκοτάδι θα μπορεί να διοργανώνεται για πολλά χρόνια ακόμη!

-Κάθε φορά που μας επιβάλλεται να πληρώσουμε ΦΠΑ και ένσημα εθελοντών σ’ αυτή τη μη κερδοσκοπική εκδήλωση, κάθε φορά που παλεύουμε με τη γραφειοκρατία, πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο και πάντως, εξακολουθούμε να αγαπάμε την Ελλάδα μας με τα συν και τα πλην της!

-Σε όλους όσους μας εμπιστεύονται και ζουν ένα πλήρες δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι κινητοποιώντας όλες τις άλλες αισθήσεις τους, Εδραιώνουμε την αντίληψη ότι και να σου τύχει «μια στραβή», η ζωή συνεχίζεται!

ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Μιχάλη Δρακάκη από το radiofamily Η Αίρια μικρή εθελόντρια στρώνει τα τραπέζια Εργαζόμενοι των παιδικών χωριών SOS, o Αντιδήμαρχος Περιστερίου και ο Αντιδήμαρχος Ιλίου
 Εθελοντές 2ου Δείπνου στο Ηράκλειο  Εθελοντές 1ο δείπνο στο σκοτάδι στην Αθήνα  Εθελοντές του δείπνου της Θεσσαλονίκης

Και τώρα, στις 21 Οκτώβρη στην Αθήνα, πάμε να αγκαλιάσουμε Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με αναπηρίες «Η ΑΡΓΩ», που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική αναπηρία, Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και λοιπές αναπηρίες όπου συνυπάρχει η Νοητική αναπηρία.

Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση (επ’ αόριστο) νέων με Νοητική Αναπηρία, που ανήκουν – κατά προτεραιότητα – σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών, ωστόσο προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες παιδιά, ασφαλισμένων άλλων ταμείων.

(βλ. και www.argonauts.gr )

Περισσότερα για το 10 Δείπνο Στο Σκοτάδι στην Αθήνα σε επόμενη ανάρτηση μας.

Αν θέλεις το Δείπνο Στο Σκοτάδι να έρθει και στην πόλη σου, επικοινώνησε μαζί μας στο meallamatia@gmail.com.

Εθελοντής δίνει οδηγίες σε παρευρισκόμενους στο Ηράκλειο Τραπέζια με κόσμο στο 1ο δείπνο στο σκοτάδι στην Αθήνα Ο Βαγγέλης με αντιπροσωπεία των lions
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με μέλη σ.φ.ΑΕΚ κόσμος έξω από το μαγαζί στο 2ο δείπνο στο σκοτάδι στην Αθήνα
Ευχαριστήρια επιστολή από Σύλλογο "Δικαίωμα στη ζωή"

 

 

 

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top