Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σπουδαία δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Μήνυμα "χάρις σε σένα Ιωάννα"

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο newsbomb.gr: “Συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς, στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, από τους κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι δύο πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός έκαναν δωρεά έναν νέο και υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», ανακαινίζοντας, παράλληλα, και την Ακτινοθεραπευτική Πτέρυγα.

Το άκρως συγκινητικό μήνυμα στην είσοδο του αμφιθεάτρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δωρεάς το βράδυ της Τρίτης (21/11/2017), ανέφερε «Χάρις σε σένα Ιωάννα», τιμώντας έτσι τη μνήμη της αδικοχαμένης Ιωάννας Αγγελοπούλου – Στάχτου, συζύγου του εφοπλιστή και ενός εκ των δυο προέδρων και μεγαλομετόχων του Ολυμπιακού, κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, που έφυγε από τη ζωή στα 42 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο βήμα Η οικογένεια Αγγελοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Υγείας

«Σήμερα θα έπρεπε να είναι εδώ η σύζυγός μου, η πολυαγαπημένη μας Ιωάννα, που είχε ζητήσει να προσφερθεί αυτό το μηχάνημα, όταν εκείνη έδινε τη δική της μάχη με τη νόσο σε νοσοκομείο της Βοστώνης. Γιατί η Ιωάννα ήθελε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη θεραπεία. Και παρακολούθησε προσωπικά την πορεία της υλοποίησης αυτής της δωρεάς, όσο μπορούσε. Έτσι ήταν η Ιωάννα, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με δύναμη, αισιοδοξία, θέληση για τη ζωή. Αυτή ήταν η Ιωάννα μας, ακούραστη, επίμονη, αγωνίστρια, η Ιωάννα της καρδιάς και της ψυχής μας» , ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος για τη σύζυγό του, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σεπτέμβριο του 2016 και με την οποία είχε αποκτήσει μία κόρη.

Οι επίσημοι στον αγιασμό του γραμμικού επιταχυντή Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τους Γιώργο Αγγελόπουλο και Γιώργο Δενδραμή

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του νοσοκομείου, κ. Χαράλαμπος Ζαμπάνης, δήλωσε:

«Η πορεία και η εργασία στο νοσοκομείο είναι συνυφασμένη με τις δωρεές της συγκεκριμένης οικογένειας. Αυτό το μηχάνημα έχει ιδιαίτερη αξία. Ο “Άγιος Σάββας” είχε παλαιά μηχανήματα, ενώ εμείς μπορούσαμε να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες σύγχρονες. Τώρα, λέμε στους ασθενείς μας ότι δεν είστε παιδιά ενός κατώτερου θεού. Το μηχάνημα μας έφερε 15 χρόνια μπροστά και μας επέτρεψε να βλέπουμε άλλα τόσα χρόνια μπροστά. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, που κατάφεραν να κάνουν σε λίγους μήνες βήματα δεκαετιών, να κάνουμε τον “Άγιο Σάββα” το μεγαλύτερο ακτινοθεραπευτικό κέντρο όλης της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε με τη δουλειά μας και το τελευταίο ευρώ της δωρεάς».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η οικογένεια Αγγελόπουλου χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια τη Δημόσια Υγεία της χώρας μας, έχοντας κάνει κι άλλες – άκρως σημαντικές – δωρεές σε νοσοκομεία στο παρελθόν”.

“Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την αναμονή στις ακτινοθεραπείες από τους 7 στους 3 μήνες, ενώ με την αξιοποίηση και νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στόχο έχουμε να τη μηδενίσουμε”, σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Διοικητής και Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” κ. Γεώργιος Δενδραμής, τονίζοντας παράλληλα ότι πλέον το νοσοκομείο επάξια κατατάσσεται στα μεγαλύτερα Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ευρώπης.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε, μεταξύ άλλων, σύσσωμη η οικογένεια Αγγελόπουλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό της νέας πτέρυγας που φέρει το όνομα του Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, βουλευτές από όλα τα κόμματα, και από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Μίλαν Τόμιτς, o Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο έμπειρος δημοσιογράφος κ. Νικόλας Βαφειάδης.

 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς στο μήνυμα της εκδήλωσης  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Νικόλα Βαφειάδη
Ο Βαγγέλης με τον κο Γιώργο Αγγελόπουλο Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Γιάννη Μπαλάφα Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Γιώργο Πρίντεζη

 

Πηγή: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top