Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Μαγειρική … Με Άλλα Μάτια σε ένα ξεχωριστό Follow The Chef!

Τρία άτομα. ο Σελίμ στη μέση με μάσκα στα μάτια. Δεξιά ο Παύλος Χάπιλλος με μάσκα στα μάτια και αριστερά ο Βαγγέλης Αυγυολάς. Μπροστά τους ο πάγκος που μαγείρευαν με υλικά και φαγητά.

Ο Σελίμ Σελτζούκ και ο Παύλος Χάππιλος μαγειρεύουν …στα τυφλά με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων!

Μια συνταγή γραμμένη στη γραφή Braille των τυφλών, μια ζυγαριά που μιλάει για να ακούς τα γραμμάρια, όλες οι αισθήσεις πλην της όρασης σε εγρήγορση και… ένα διαφορετικό beyti kebab είναι έτοιμο!

Οι γνωστοί σεφ, Σελίμ Σελτζούκ και Παύλος Χάππιλος, δέχτηκαν την προ-σ-κληση του τυφλού δικηγόρου και Προέδρου της κοινωνικής επιχείρησης “Με Άλλα Μάτια” Βαγγέλη Αυγουλά, έκλεισαν τα μάτια τους και μπήκαν στην κουζίνα του Selim Bay για να στείλουν το δικό τους μήνυμα:

«παρά τα όποια εμπόδια, η ζωή συνεχίζεται!»

Σε μία διαφοροποιημένη δοκιμασία follow the chef ο Σελίμ δίνει οδηγίες στους δυο sous chef του για το πώς να φτιάξουν το τέλειο beyti kebab χρησιμοποιώντας, κυρίως, την αφή και την όσφρησή τους. Η χημεία των τριών φίλων ήταν εμφανής από τα πρώτα δευτερόλεπτα των γυρισμάτων, ενώ παρακολουθώντας το video απολαμβάνετε τα αστεία και τα πειράγματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

❓ Τι είναι το pul biber και το isoto;

❓ Πώς ξεχωρίζεις το αλάτι από το σουμάκ;

❓ Μπορείς να πλάσεις ένα τέλειο κεμπάπ 100 γραμμαρίων χωρίς να βλέπεις;

❓ Άραγε το επαγγελματικό στήσιμο ενός πιάτου βασίζεται μόνο στην όραση;

❓ Και, τελικά, θα “περάσουν το πάσο” τα πιάτα τους;

Στο εστιατόριο υπάρχει παράλληλα κατάλογος και στη γραφή Braille για τα τυφλά άτομα, ενώ ξεχωριστό ρόλο έχει στο video η τυφλή copy writer Τζουλιάνα Μπούσι, η οποία φτάνει στο εστιατόριο συνοδευόμενη από τη Uni, ην εκπαιδευμένη σκύλο οδηγό της!

«Η μαγειρική δεν ταυτίζεται με την όραση», μας λέει ο Παύλος εκτελώντας τη συνταγή για το beyti kebab με κλειστά μάτια, ενώ ο Σελίμ συνειδητοποιεί πώς «πρέπει να μπεις για λίγο στη θέση του άλλου για να καταλάβεις την καθημερινότητά του και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Τζουλιάνα Μπούσι, σε ρόλο κριτή δοκιμάζει τα τρία πιάτα και ανακοινώνει τον νικητή της πρόκλησης, αλλά και το έπαθλο…

Στο video, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων στις 3 Δεκέμβρη, παρουσιάζονται επίσης πρακτικές πληροφορίες για την καθημερινότητα των τυφλών από τον Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ οι τρεις φίλοι ανανεώνουν το ραντεβού τους και για τα επόμενα challenges.

Δείτε το video εδώ ⇓

Με τους: Σελίμ Σελτζούκ, Παύλο Χάπιλλο, Βαγγέλη Αυγουλά, Τζουλιάνα Μπούσι και τον σκύλο-οδηγό του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος, Uni.

  • Σκηνοθεσία | Κάμερα: Χρήστος Νίκας
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Ανατσίτος
  • Κάμερα: Ειρήνη Νίκα
  • Βοηθός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Μπέλλος
  • Μοντάζ: Μάρκος Αντωνάκης
  • Παραγωγή | Σύλληψη ιδέας: Με Άλλα Μάτια

Ευχαριστούμε θερμά τον Σελίμ και το Selim Bey για την υπέροχη φιλοξενία τους.

Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» είναι μια κοινωνική επιχείρηση που προωθεί τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα δίνοντας παράλληλα θέσεις εργασίας σε ανάπηρα άτομα.

Τα blind cooking videos, είναι μια νέα σειρά από video που υλοποιεί το meallamatia.gr με σκοπό την εξοικείωση της κοινής γνώμης με την αναπηρία.

Η ευρύτερη καμπάνια #SpeakUp που υλοποιεί η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Mάτια» μέσω των social media, μετρά πλέον πάνω από 16.500.000 προβολές στο διαδίκτυο!

Στημένη φωτογραφία με τους: Σελίμ, Παύλο Χάππιλο, Βαγγέλη Αυγουλά και Τζουλιάνα Μπούσι

beyti kebab 

Μπορείτε να δείτε τη συνολική μας καμπάνια #SpeakUp στα social media μας:

⇒ Facebook⇒ YouTube⇒ Instagram⇒ TikTok

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top