Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Επανεξετάζοντας τα Περιθώρια – Όρια | Βαγγέλης Αυγουλάς | TEDxAgrinio

Αναπηρία είναι τα όρια αυτονομίας και ελευθερίας που βάζει η κοινωνία σε ένα άτομο με οποιαδήποτε σωματική ή ψυχική βλάβη, και φυσικά αυτά τα όρια η κοινωνία τα βάζει βίαια.

Αν όμως πέσουμε στην παγίδα να δεχτούμε τα όριά μας και τα περιθώρια ελευθέριας μας, όπως μας τα κληροδοτούν και μας τα επιβάλλουν οι συνθήκες που αποκλείουν, οι απολιθωμένες αντιλήψεις και τα στερεότυπα, τότε ουσιαστικά δεν ζούμε. Πρέπει λοιπόν να τεντώσουμε αυτά τα προκαθορισμένα όρια της για να φτάσουμε εκεί, που βρίσκεται η μαγεία που λέγεται ελευθερία. Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Επιστημονικός Συνεργάτης του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Είναι ο πρώτος ανάπηρος δικηγόρος που έχει εκλεγεί στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Φορέα «Οίκος Ναύτου», Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών —από την ίδρυση της— και Πρόεδρος του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», ενώ επί 12 έτη εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος της πόλης. Είναι εμπνευστής του κοινωνικού, πλήρως προσβάσιμου για κάθε χρήστη, ενημερωτικού portal meallamatia.gr.

0 views

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top