Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εγκαινιάστηκε από το Γ. Μώραλη το Κέντρο Στήριξης των Χωριών SOS στον Πειραιά

20150318 185521

20150318 190200

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά στον Πειραιά, σε χώρο τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος επί της οδού Ζωσιμάδων 11.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας θα βοηθάει πλέον περισσότερες από 200 οικογένειες της πόλης, προσφέροντάς τους ψυχολογική, συμβουλευτική, μαθησιακή υποστήριξη, καθώς επίσης και υλική βοήθεια, κυρίως τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής και σχολικά είδη.   

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιος Βρεττός, ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Κανάκης, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου και ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας και υποστηρικτής των Παιδικών χωριών SOS κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος έχει διοργανώσει σε Αθήνα και Κρήτη δύο πρωτότυπες εκδηλώσεις στήριξης του φορέα μέσω του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» το οποίο διαχειρίζεται. Από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Γιάννης Ζερβάκης, η Συντονίστρια Δωρεών Κοινωνικής Πρόνοιας κα Ιωάννα Κιοσσέ και πλήθος κόσμου. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Ως οικοδεσπότης καλωσορίζω τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Είναι σημαντικό για εμάς στον Πειραιά και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα αυτήν τη  δομή, η οποία έλειπε από την πόλη μας, ενώ υπήρχε και υπάρχει και σε άλλες πόλεις με μεγάλη επιτυχία.

Είναι σημαντικό για τον Πειραιά να υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες των Παιδικών Χωριών SOS για να υποστηρίζουν τις οικογένειες των Πειραιωτών.  Ειδικά την περίοδο που ζούμε τα προβλήματα είναι πολύ αυξημένα και πολλαπλασιάζονται. Είναι αναγκαίες αυτές οι δομές, όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις σαν τον Πειραιά, που θεωρώ  ότι είναι αυτονόητο να υπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά και σε μικρότερες.

Είναι αλήθεια ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση και οφείλω να πω ότι έτσι ξεκίνησε  η πρωτοβουλία και η δική μας Δημοτική Αρχή την ολοκλήρωσε. Και όταν υπάρχει μια συνέχεια  μεταξύ δύο Δημοτικών Αρχών στη σωστή κατεύθυνση, είναι ό,τι καλύτερο τελικά για τους δημότες.

Θα ήθελα να συγχαρώ όσους θα εργαστούν εδώ, τους επιστήμονες των Παιδικών Χωριών SOS και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Να συγχαρώ το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τις πολλαπλές πρωτοβουλίες  στη χώρα και φυσικά τη συγκεκριμένη την οποία υποστηρίζει. Μακάρι να έχει τη δυνατότητα – τη διάθεση είναι σίγουρο ότι  έχει – να αυξηθούν αυτές οι πρωτοβουλίες.

Θα είμαστε παρόντες ως Δήμος να υποστηρίξουμε με όσον το δυνατόν περισσότερες συνέργειες αυτή την κοινωνική δράση, με το Παντοπωλείο ή με άλλες δομές που υπάρχουν στην πόλη και να δημιουργήσουμε  και νέες.

Εύχομαι να νιώσετε σαν το σπίτι σας. Είστε σε ένα χώρο που νομίζω ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές και υπάρχει μια σημειολογία ότι εδώ στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία θα έχει μια στενή συνεργασία  με τους ανθρώπους που θα εργαστούν  εδώ. 

Και εγώ ως Δήμαρχος  αλλά και οι συνεργάτες μου θα είμαστε παρόντες για όποια νέα πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να υπάρξει. Είναι η εποχή των συνεργείων στη χώρα. Αν δεν υπάρξουν συνέργειες δεν θα μπορούμε να προοδεύσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζω σήμερα το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.».

Τον κ. Αυγουλά Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, συνόδευσε και ξενάγησε στους χώρους του νέου Κέντρου ο παλιός του φίλος κ. Μενέλαος Τσαούσης, Διευθυντής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αθηνών.

mwralis zervakis Vrettos
M.tsaousis kanakis

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top