Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

11χρονος τυφλός hacker “τρέλανε” τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο Γιάννης σε υπολογιστές σε γραφείο της ΓΑΔΑ

Ο Γιάννης με τον Πατέρα του, το Βαγγέλη Αυγουλά και τον Μανώλη Σφακιανάκη Ο Γιάννης Πολονύφης με τον πατέρα του Θανάση Πολονύφη στη ΓΑΔΑ

Το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασε την παραμονή των Χριστουγέννων ο 11χρονος τυφλός μαθητής της Στ’ Δημοτικού Ιωάννης Πολονύφης!

Όχι δεν ήταν σύλληψη! Πρόσκληση ήταν, από το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη προς το μικρό hacker!

Στις 15 Δεκεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής, σε συνέδριο που διοργάνωσαν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Ασφαλή Πλοήγηση των παιδιών με αναπηρία στο Διαδίκτυο, ο μικρός Γιάννης, εκ γενετής τυφλός, έκλεψε την παράσταση με τις τεχνολογικές του γνώσεις και αιφνιδίασε τους αρμόδιους αξιωματικούς με τα τεχνολογικά του κατορθώματα στο Διαδίκτυο!

Χαρακτηριστικές είναι οι εγκωμιαστικές δηλώσεις που έκανε ο Υποστράτηγος κ. Σφακιανάκης για το μικρό Γιάννη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή:

http://www.antenna.gr/news/watch?cid=_yt0thd_xcl_h_e%3D#WRC

Ο Γιαννάκης με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή σε συνέδριο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών με αναπηρία στο διαδίκτυο

«Έχουμε ανάμεσα μας τον πιο μικρό σε ηλικία hacker, τον οποίο η αστυνομία θέλει για συνεργάτη της και αξίζει να τον χειροκροτήσουμε για το δυναμισμό του», σημείωνε ο κ. Σφακιανάκης.

Έτσι, το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, ο 11χρονος συνοδευόμενος από τον πατέρα του, ξεναγήθηκε λεπτομερώς στα εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συζήτησε αναλυτικά με τους αξιωματικούς για τις ασχολίες του και για τις προτιμήσεις του σε Hardware και Λειτουργικά Συστήματα!

Μαζί τους, όπως και σε κάθε βήμα του Γιάννη από τη γέννησή του,  ήταν και αυτή τη φορά ο νεαρός δικηγόρος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών.

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργούν Τμήμα κατά της παιδικής πορνογραφίας με ειδικά προγράμματα 24ωρης σάρωσης του Διαδικτύου κυνηγώντας ύποπτο υλικό, Τμήμα κατά των οικονομικών εγκλημάτων, Γραμματεία, Τμήμα αντι-hacking, τηλεφωνικό κέντρο διαχείρισης κινδύνων (“Cyber Alert”) και εξυπηρέτησης πολιτών, το Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής για την ενημέρωση του κοινού και τη διοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και προφύλαξης από τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο, ενώ το σύγχρονο ανθρωποκεντρικό προφίλ της Διεύθυνσης αντικατοπτρίζεται και στη Δικτύωση της μέσω e-mail, Facebook και twitter!

Οι ερωτήσεις του μικρού Γιαννάκη ήταν πολλές και συχνά εξειδικευμένες, ενώ οι διάλογοι που έκανε με τους Αστυνομικούς έδειχναν παιδί πολύ μεγαλύτερο της ηλικίας του!

Πρόκειται για άριστο μαθητή που τον περασμένο Οκτώβρη συγκίνησε το Πανελλήνιο σηκώνοντας τη σημαία του σχολείου του στον Πειραιά, ενώ το ταλέντο του στη μουσική φάνηκε από νωρίς, γι’αυτό και σήμερα συμμετέχει -αφού πέρασε με επιτυχία τις δοκιμαστικές εξετάσεις-, σε παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής!

Πρόσφατα ο 11χρονος Γιάννης χάρισε τη φωνή του τραγουδώντας αφιλοκερδώς στο φιλανθρωπικό, πρωτότυπο 6ο Δείπνο στο Σκοτάδι που διοργανώθηκε στην Αθήνα για τα Παιδικά Χωριά SOS [https://www.youtube.com/watch?v=neWyLBF6HoQ ], ενώ το περασμένο Καλοκαίρι, πάλι ανιδιοτελώς, στάθηκε στο πλευρό του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» μαζί με τους Μπάμπη Στόκα και Ελένη Τσαλιγοπούλου στο 2ο Music Dream Festival [https://www.youtube.com/watch?v=_eaGWW8sDlk ]! 

Ο Γιάννης με το Βαγγέλη Αυγουλά και τον Αλέξη Γκλίνο στο 6ο δείπνο στο σκοτάδι στην Αθήνα Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Γιάννης στο 2ο Music Dream Festival

«Θα κάνω τις γνώσεις μου στα computer τέλειες και θα φτιάξω όλα τα προγράμματα για τυφλούς να είναι δωρεάν! Γιατί σήμερα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε εμείς που δε βλέπουμε είναι πολύ ακριβά και αυτό μας δυσκολεύει πολύ και δε μπορούν όλα τα παιδιά να αγοράσουν computer και να μάθουν υπολογιστές και να γίνουν Hacker και DJ όπως εγώ», είπε ο μικρός συγκινώντας τους πάντες μέσα στη ΓΑΔΑ.

Τέλος, ο Γιαννάκης Πολονύφης αφιέρωσε στο Στρατηγό Μανώλη Σφακιανάκη τα Κρητικά Κάλαντα λόγω της ημέρας και του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά για την επερχόμενη ονομαστική του Εορτή, ενώ οι δυο τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για πιο μόνιμη συνεργασία υπηρετώντας τους νόμους και την Τάξη!

Ο Γιάννης και ο Βαγγέλης Αυγουλάς μπροστά σε σήμα cyber alert Ο Γιάννης Σημαιοφόρος

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top