Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Το περιοδικό δρόμου “σχεδία” στα δικαστήρια… για καλό!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς κρατώντας το περιοδικό δρόμου "σχεδία" έξω από τα δικαστήρια

«Πωλητής για 1 ώρα» ο Βαγγέλης Αυγουλάς για λογαριασμό της «σχεδίας»

Μετά από δίχρονη απουσία λόγω πανδημίας, φίλοι και φίλες του περιοδικού δρόμου «σχεδία» κατέλαβαν για 1 ώρα πόστα των πωλητών του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25/6, φορώντας το κόκκινο γιλέκο και ενισχύοντας τη δράση του περιοδικού. Άνθρωποι από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών, των ΜΜΕ, της Κοινωνίας των Πολιτών αλλά και απλοί πολίτες μπήκαν έτσι στη θέση του «Πωλητή για 1 ώρα».

Ανάμεσά τους, και ο τυφλός δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βαγγέλης Αυγουλάς. Με τη συμμετοχή του τo πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου, η «σχεδία» βρέθηκε να πωλείται για πρώτη φορά στα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας, στην Ευελπίδων. Τον Βαγγέλη Αυγουλά στη δράση αυτή συνόδευαν ο δικηγόρος Ηλίας Αλουπογιάννης, υπεύθυνοι της «σχεδίας» και ένας εκ των πωλητών της, ο κύριος Μιχάλης Βήχος.

Ο Ηλίας Αλουπογιάννης με τον Βαγγέλη Αυγουλά κρατώντας το περιοδικό shedia στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Δείτε την ανάρτηση της σχεδίας εδώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιδέα για την εκπροσώπηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στη δράση «Πωλητής για μία ώρα» είχε προκύψει από την επίσκεψη του πρώην Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κύριου Θέμη Σοφού, στο σχεδία Home. 

Θέμης Σοφός: Συγνώμη για όσα δεν έχουμε κάνει ως κοινωνία

Με τη συμβολική συμμετοχή του, ο Βαγγέλης Αυγουλάς ανταπέδωσε στη «σχεδία» τη συμπεριληπτική της σκέψη για το «σχεδία Home», τον φιλόξενο χώρο της που είναι σχεδιασμένος εξαρχής ώστε να υποδέχεται ανάπηρους επισκέπτες και επισκέπτριες. Αυτή η συμμετοχή έρχεται ταυτόχρονα να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών υποστήριξης και συνεργασίας που πραγματοποιεί το «Με Άλλα Μάτια», με πίστη στο πλούσιο έργο της «σχεδίας» και επιθυμία να το αναδείξει όσο περισσότερο μπορεί. Δείτε το βίντεο με δηλώσεις του Β. Αυγουλά για την εμπειρία του ως Πωλητής για 1 ώρα:

Το περιοδικό δρόμου ‘σχεδία’ στα δικαστήρια… για καλό!

Κατά τη διάρκεια της δράσης, επισκέφτηκαν για να συγχαρούν τον Βαγγέλης Αυγουλά για την πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Χάρης Ρώμας, οι γνωστοί δικηγόροι κ. Αλέκος Παπατσώρης και κ. Λάμπρος Μπρεάνος και ο δικαστικός επιμελητής κ. Γεώργιος Βαφειάδης.

Μεταξύ των πολλών φίλων της «σχεδίας» που συμμετείχαν στη φετινή δράση, βρέθηκαν και η Κλέλια Ρένεση, ο Γιάννης Μπουτάρης, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Γιάννης Σερβετάς, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και άλλοι/ες. Σημειώνεται ότι η δράση «Πωλητής για 1 ώρα» πραγματοποιείται παραδοσιακά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, δηλαδή τη Διεθνή Εβδομάδα Πωλητών Περιοδικών Δρόμου, μεταξύ άλλων ποικίλων δράσεων αφιερωμένων στους πωλητές ανά τον κόσμο.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top