Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Προσωπική επιστολή Β. Αυγουλά προς Αλ. Τσίπρα για το θέμα Πολάκη- Κυμπουρόπουλου

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς

 

Ίλιον, 23 Απριλίου 2019

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Βαγγέλης Αυγουλάς, είμαι 31 ετών, δικηγόρος, διατελώ Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Φορέα «Οίκος Ναύτου», είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ ΑΕ με κυβερνητική απόφαση και συμμετέχω  σε  ομάδες εργασίας τις οποίες  συντονίζουν στελέχη της Κυβέρνησης για κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία, τις τρίτεκνες οικογένειες και άλλα.

Επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχω διατελέσει νομικός σύμβουλος στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ως επιστημονικός συνεργάτης του πρώην Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τέλος, είμαι τυφλός εκ γενετής.

Παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω την παρούσα με αφορμή πρόσφατη διαδικτυακή ανάρτηση του Αναπλ. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη που ενώ απευθύνεται στον τετραπληγικό Υποψήφιο Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, θίγει άμεσα τα ΑμεΑ στα θολά της σημεία.

Γι αυτό και σας ζητώ μια δεκάλεπτη προσωπική συνάντηση.

Κύριε Πρόεδρε, δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και έχω υπηρετήσει θεσμικά και επαγγελματικά τα ΑμεΑ, συνεργαζόμενος στο παρελθόν με βουλευτές ή και με υπουργούς και άλλων κομμάτων. Εκλέγομαι από το 2010 στο Δήμο Ιλίου όπου έχω διατελέσει και Αντιδήμαρχος και συμμετέχω ενεργά σε οργανώσεις των ΑμεΑ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αν και διατηρώ και την καναδική υπηκοότητα, δεν έχω εγκαταλείψει τη χώρα μου παρά τη βαθιά οικονομική κρίση και παρά το εχθρικό περιβάλλον που η Ελλάδα διαχρονικά επιφυλάσσει στους αναπήρους.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ανταποκρινόμενος κατ’ αρχήν στο προσκλητήριο της Προοδευτικής Συμμαχίας, η δημοτική κίνηση που συντονίζω στο Δήμο Ιλίου, συνεργάζεται με σαφή προγραμματική συμφωνία, με υποψήφιο Δήμαρχο και δημοτική κίνηση που πρόσκειται στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Με αφορμή τη στάση του κ. Πολάκη για τα ΑμεΑ μέσω της δημόσιας κριτικής του στον κ. Κυμπουρόπουλο,  θεωρώ άκρως αναγκαία για την προσωπική εργασιακή και πολιτική καθημερινότητά μου τη σύντομη συνάντησή μου μαζί σας για να ξεκαθαρίσω συνειδησιακά τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας μου σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουμε – σας διαβεβαιώ από την ίδια όχθη – υπηρετήσει.

Δεν σας γράφω την επιστολή αυτή επιδιώκοντας να γίνω «διάσημος». Την οφείλω στον κόσμο που με στηρίζει και συμπλέει μαζί μου καθημερινά. Εάν δεν ζητούσα τη συνάντηση, θα έγραφα και θα δημοσίευα πολύ περισσότερα. Αλλά προτιμώ τη συνάντηση. Και δεσμεύομαι, εφόσον δεχθείτε την παράκλησή μου, να σας μιλήσω σύντομα, περιεκτικά και ουσιαστικά.

Μετά Τιμής,

Ευάγγελος Γ. Αυγουλάς

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top