Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Κλείσαμε για λίγο τα μάτια και νικήσαμε το σκοτάδι σε ένα διαφορετικό δείπνο»

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με επίσημους και εθελοντές όταν άνοιξαν τα φώτα

«Ήταν τέλεια, σας λατρεύω μου χαρίσατε την καλύτερη βραδιά της ζωής μου!»  (Ραλλού, 11 χρονών)       

«Για την Ραλλού ήταν η καλύτερη βραδιά για εμένα η φωτεινότερη!»  (Γιώργος Αμυράς- Βουλευτής  Β’ Αθηνών)

«Η ερώτηση που μας έκαναν στο τέλος: “Πως αισθανθήκατε δύο ώρες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι;” Οι περισσότεροι ένιωσαν άβολα, άλλοι φοβήθηκαν…η απάντηση “Εμείς έτσι έχουμε μάθει να ζούμε και να δημιουργούμε” Ήταν το dinner in the dark και το διοργάνωσε ο φίλος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με άλλα Μάτια” Β. Αυγουλάς… εμπειρία ζωής και δύναμη για εμάς που θεωρούμε δεδομένο ότι τα έχουμε “όλα!»  (Μουσικό Συγκρότημα REC )

«Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Αυγουλά για αυτήν την υπέροχη εμπειρία, που για 2 ώρες ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι και κάναμε τη πιο απλή συνήθεια, φάγαμε, που τελικά δεν είναι και τόσο απλή όταν δεν έχεις την πολυτέλεια της όρασης…» (Έλενα Κώνστα- Δημοσιογράφος)

Λίγες μόνο στιγμές, όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο εντυπώσεων της εκδήλωσης!

Επίσης κάποιοι θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την εμπειρία τους! Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα που είναι αφιερωμένα στο 12ο Δείπνο στο Σκοτάδι:

Δειπνούσαμε 2 ώρες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως οι τυφλοί.

Δείπνο στο σκοτάδι: Μια δραματική κωμωδία σε δυο πιάτα

Δείπνο στο Σκοτάδι: «Το Στοίχημα»

Κολάζ φωτογραφιών με διάσημους που παραβρέθηκαν στο Δείπνο στο Σκοτάδι

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Άλλα Μάτια» και οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού portal meallamatia.gr διοργάνωσαν για δωδέκατη φορά, μια πρωτότυπη βιωματική εμπειρία σε ευρωπαϊκά πρότυπα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στο Κρητικό Κέντρο «Αόρη» στην Αθήνα.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε χορός και τραγούδι, αφιλοκερδώς από τους νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς Χάρη Πανόπουλο (Λαούτο και Τραγούδι), Δημήτρη Στεφόπουλο (Βιολί) και Ορφέα Σιέρρα (Κρουστά).

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρώην Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θέλω να σας συγχαρώ που είχατε την έμπνευση να ζήσετε απόψε την πρόκληση και πρόσκληση της οργανωτική ομάδας του meallamatia.gr . Διαπιστώσατε τον φόβο και την ανασφάλεια που γεννιούνται στον άνθρωπο όταν εκείνος χάσει ξαφνικά το φως του αλλά παράλληλα, μετά την εμπειρία που ζήσατε συνειδητοποιήσατε ότι ο καθένας σας μπορεί να ξεπερνάει τα όποια εμπόδια αρκεί να του δίδονται οι σωστές ευκαιρίες και δυνατότητες. Απόψε νικήσατε το σκοτάδι! Σας καλώ από αύριο, ο καθένας στο χώρο του να νικήσετε τους σκοταδιστές».

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την ίδρυση on-line Κοινωνικής Υπηρεσίας με την πρόσληψη ενός κοινωνικού επιστήμονα, δια μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του www.meallamatia.gr, και με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας που οδηγούν εκατοντάδες ΑμεΑ και τις οικογένειες τους πανελλαδικά στην αποστέρηση των δικαιωμάτων τους και των λοιπών κοινωνικών παροχών που δικαιούνται.

«Μια απίστευτη εμπειρία. Δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι για δύο ώρες, μπαίνοντας για λίγο στη θέση όσων δεν βλέπουν. Δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι. Πόσο δυνατός είσαι Βαγγέλη Αυγουλά! Μπράβο για όλα.» (Λάμπρος Κωνσταντάρας-Δημοσιογράφος)

«Μια μοναδική εμπειρία… ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.. Η βραδιά που οργάνωσε ο φίλος μου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ για τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ” με άλλα μάτια ” για 10η χρονιά. Θα είμαι δίπλα του όποτε με χρειαστεί. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να τις αγκαλιάσουμε όλοι μας.» (Βασίλης Χαλακατεβάκης- Ηθοποιός)

«Απόψε βίωσα μια ιδιαίτερη και τολμώ να πω συγκλονιστική εμπειρία. Άλλο να το φαντάζεσαι και άλλο να το ζεις. Έστω και για λίγο μπαίνεις στον κόσμο των ανθρώπων που δεν βλέπουν και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν . Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Αυγουλά και το meallamatia.gr , για την δυνατότητα να συμμετάσχω στην εκδήλωση. Επίσης, Βαγγέλη θέλω να σου πω, ένα μεγάλο μπράβο, για τον αγώνα που δίνεις. Συγχαρητήρια στους εθελοντές που κατόρθωσαν σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού, να βάλουν τον κόσμο να καθίσει στις θέσεις τους, να μας σερβίρει. Και το service άψογο. Ούτε στο καλύτερο εστιατόριο, δεν σου κάνουν τόσο γρήγορα πράξη την επιθυμία σου. Και πάλι συγχαρητήρια, για την εκδήλωση. Του χρόνου, θα είμαι ξανά εκεί.» (Δημήτρης Καϊμάς- Δημοσιογράφος) 

Ομαδική φωτογραφία Εθελοντών μαζί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Έλενα Κώνστα

Πρόκειται για την 12η φορά πανελλαδικά, που η εθελοντική ομάδα του meallamatia.gr διοργάνωσε αυτή τη βιωματική και πρωτότυπη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπό το συντονισμό του Βαγγέλη Αυγουλά.

Αυτή τη φορά, το Δείπνο στο Σκοτάδι έζησαν 200 άτομα, καθώς οι προσκλήσεις που διατέθηκαν ήταν περιορισμένες, με στόχο άνθρωποι της τηλεόρασης, των τεχνών, των γραμμάτων, εταιρικά στελέχη και θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων, αφού ζήσουν αυτή την πρωτότυπη εμπειρία έπειτα να τη διαδώσουν με σκοπό την εδραίωση αυτής της εκδήλωσης.

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που μένει πραγματικά αξέχαστη σε όσους έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που καθοδηγούν και σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι κάθε φορά καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει περίπου 2.000 άτομα ανά την Ελλάδα!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εκπροσώπους από το Ίδρυμα Νιάρχος Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εκπροσώπους από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την κα Παναγιωτάκου
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Μιχάλη Κυπραίο  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Κώστα Κάβουρα  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εκπροσώπους από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Εκτυπωτική Εταιρεία “Printa”, η Εταιρεία Απολυμάνσεων “Nova Απολυμαντική”, το «Αερικό Café» στο Ίλιον, το “Photo Nika” για τη βιντεοσκόπηση και τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, το Βιβλιοπωλείο “Στόχος” και οι Μπάρες Δημητριακών “Nicky’s”.

Μεγάλοι υποστηρικτές της εκδήλωσης: το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΕ.

«Στο φως σε γνώρισα, στο σκοτάδι σε αναγνώρισα. Στα πατήματα σε βρήκα. Σ’ αγαπώ, πάντα δίπλα σου.» (Παναγιώτης Μητρόπουλος- Καρδιολόγος)

«Ευχαριστώ από καρδιάς, για το όμορφο αποψινό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων!  Ευγνωμοσύνη για τη μαγική βιωματική εμπειρία μου!» (Γιούλικα Σκαφιδά- Ηθοποιός)

«Και κάπως έτσι, μια απλή καθημερινή βραδιά αποκτά μία ξεχωριστή χροιά.. Μαζί με ανθρώπους που βλέπουν κάτι παραπάνω από αυτό που τα μάτια μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε, περάσαμε ώρες τόσο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές, που ειλικρινά θα μας μείνουν αξέχαστες ! Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε και εύχομαι ο θεσμός να διαρκέσει ες αεί!  Με θαυμασμό στο έργο και το ζήλο σας.» (Πετρούλης Ιωάννης)

 

ο Βαγγέλης με εθελοντές του Δείπνου

 

Γενική τραπεζιών με αναμμένα φώτα

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, πλην των ανωτέρω -αλφαβητικά-οι:

Ανανιάδου Ευγενία, Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Αλεξανδρούπολης

Αντωνίου Φαίη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής των ΑμεΑ στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποστολόπουλος Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Ιλίου

Αφουξενίδης Δημήτρης, Διευθυντής ΕΕΕΕΚ τυφλών πολυαναπήρων

Αχλαδιανάκης Μανώλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

Βαρβαρίγου Κλέλια, Μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

Γιαρένη Αφροδίτη, Πρωταθλήτρια Κολύμβησης

Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος , Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας

Κάβουρας Κώστας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου

Κουρουπέτρογλου Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παν/μίου Αθηνών, Διευθυντής του “Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας” και επικεφαλής της “Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυπραίος Μιχάλης, Μέλος Δ.Σ. ΕΕΤΑΑ

Κωνσταντάρας Δημήτρης, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Πρώην Βουλευτής

Λεβέντη Αγγελική, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

Μαραγκουδάκη Δέσποινα, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός

Μητροπούλου Λίνα, Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Τριώνυμο»

Μοσχολιού Φώφη, Δημοσιογράφος

Μοσχονά Νατάσα, Ψυχολόγος, Αρθρογράφος του meallamatia.gr

Μπεζεντάκου Δανάη, Πρόεδρος Συλλόγου του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (HELLENIC U.S. ALUMNI).

Νερούτσου Μαίρη, Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Καισαριανής

Ντάφος Δημήτρης, Ιδιοκτήτης Ομίλου «Νέο Φροντιστήριο»

Παναγιωτάκου Χριστίνα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Ίδρυμα Ωνάση

Πανούτοσς Αντώνης, Αθλητικογράφος

Σόλιας Ανδρέας, Κοινωνικός Λειτουργός, Αρθρογράφος του meallamatia.gr

Τσέγκου Μάγδα, Δημοσιογράφος

Φιλντίσης Παναγιώτης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Επίσης, στο Δείπνο στο Σκοτάδι παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της εταιρείας ζυμαρικών Barilla, της ΜΚΟ ethelon, της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ, των Lions Club “Branch Ostria” , του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Γιαννόπουλος» και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Ομάδα της ethelon Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους Lions Ostria Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με αντιπροσωπεία της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με ομάδα από το νομαρχιακό σωματείο ΑμεΑ Τυρταίος Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων από Αθήνα και επαρχία Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εκπροσώπους του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Ελλάδος

Οι Βασικοί εθελοντές της διοργάνωσης αλφαβητικά:

Αμπατζής Δημήτρης , Βασδέκη Ηλέκτρα, Γεωργαντά Αναστασία, Γεωργαντά Σταυρούλα, Γεωργαντά Χρυσάνθη, Γιαρένη Αναστασία, Δρούλια Μαρία, Καλαμάρας Σωτήρης, Καλλίας Γιάννης, Κιούση Θάλεια, Κολέτσος Αθανάσιος, Κοριτσάρη Ντίνα, Λαμπρόπουλος Γιάννης, Μαντέλος Παύλος, Μαρκοπούλου Ελένη, Νίκα Ειρήνη, Νίκας Γιώργος, Νίκας Χρήστος, Ράπτης Νίκος, Σαρτζετάκης Θοδωρής, Στεργίου Μαρία, Τζαγκαράκης Λευτέρης ,  Τζανακάκης Μάνος, Φίλη Πολυξένη.

Η εκπαιδευτικός Πολυξένη Φίλη για 2η φορά εθελόντρια στο Δείπνο στο Σκοτάδι, έγραψε στα social media της εκδήλωσης.: “Βαγγέλη μου σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλοι οι εθελοντές , γιατί μας ανοίγεις τα μάτια της ψυχής σε κάθε δείπνο που πραγματοποιείται ! Κάθε φορά μας μαθαίνεις να αντιμετωπίζουμε τις φοβίες και τις ανασφάλειες μας και να καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ψυχική δύναμη τους σκοταδιστές που μας περιβάλλουν ! Να ξέρεις ότι έχεις μια από τις πιο φωτεινές ψυχές ! Μας εμπνέεις πάντα και μας κινητοποιείς με κάθε σου δράση ! Συγχαρητήρια σε όλους μας ! Περνάμε εξαιρετικά σε κάθε δείπνο και το κάνουμε με κέφι και χαρά! ”

Βρείτε το Δείπνο στο Σκοτάδι και στη σελίδα στο facebook:

Δείπνο Στο Σκοτάδι / Dinner in The Dark

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Γιώργος Αμυράς
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Βασίλη Χαλακατεβάκη και τη Δέσποινα Μαραγκουδάκη  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Γιουλίκα Σκαφιδά  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και το Μουσικό συγκρότημα rec
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Μάγδα Τσέγκου  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Άκης Κατσούδας από τη lifo  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Δημήτρης Καιμάς
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Αγγελική Λεβέντη  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Αντιδήμαρχο Ιλίου κο Αποστολόπουλο  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Δημήτρη Ντάφο και τη σύζυγό του
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον ιδιοκτήτη του κέντρου Δημήτρη Μερτζάνη  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Νατάσα Μοσχονά και τον Έκτορα Αγγελομάτη  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Ανδρέα Σόλια
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με Ιερείς  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Λίνα Μητροπούλου και τον Παναγιώτη Μητρόπουλο  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Μαρία και την Ανδριάνα Δακανάλη
Ομαδική φωτογραφία Εθελοντών Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με παλαιότερες εθελόντριές του Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εθελοντές
Ο κόσμος πριν μπει στο δείπνο Η ορχήστρα του Δείπνου Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με εθελόντριες στο τραγούδι

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top