Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αυτοδιοικητική Συνάντηση με Κοινωνικό περιεχόμενο στα Χανιά

4

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη, υποδέχτηκαν πριν λίγες ημέρες στο Δημαρχείο της πόλης τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος αν και εκ γενετής τυφλός είναι σήμερα ο μόνος Αντιδήμαρχος με αναπηρία στην Ελλάδα και ο νεότερος στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόλις 23ων ετών ο κ. Αυγουλάς που κατάγεται από τα Χανιά, είναι ασκούμενος δικηγόρος, Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου συνδέσμου Τυφλών και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης.

Σε πολύ καλό κλίμα οι τρεις τους συζήτησαν σημαντικά προβλήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως η καθυστέρηση καταβολής των αναπηρικών επιδομάτων και οι ενέργειες που ο Δήμαρχος κος Σκουλάκης έχει κάνει ήδη ώστε να εξαλειφθούν οι σχετικές δυσκολίες, ενώ η κα Χατζηδάκη εξέθεσε στον συνάδελφο της τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής σε κοινωνικό επίπεδο. Μια παραλία προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρία που απαιτείτην προμήθεια ειδικών πλωτών αναπηρικών αμαξιδίων, μια παιδική χαρά φιλική και για παιδιά με αναπηρίες, η καθολική εφαρμογή του με΄τρου της μείωσης των δημοτικών τελών για τα Αμεα, είναι δράσεις του Δήμου που επικροτεί και στηρίζει και το αναπηρικό κίνημα της Κρήτης.

Ο κ. Αυγουλάς συνεχάρη τη Δημοτική  Αρχή των Χανίων για τα ισχυρά κοινωνικά της αντανακλαστικά στη σημερινή δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τους τομείς Υγείας και Πρόνοιας και υπογράμισε τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η θητεία του Δημάρχου Μ. Σκουλάκη στο παρελθόν στο Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Σκουλάκης προσκάλεσε ξανά σύντομα τον νεαρό αγωνιστή της ζωής στα Χανιά, ενώ με την Αντιδήμαρχο κα Χατζηδάκη κράτησαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αρμοδιότητος τους όπως η μεταφορά μαθητών και άλλα εκπαιδευτικά και κοινωνικά ζητήματα. 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top