Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ένα Αντίμετρο Στην Εργασιακή Εφεδρεία

Δημόσιοι υπάλληλοι εν ώρα εργασίας

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ 

 Μάλλον κάτι παρόμοιo θα έχεις ζήσει , σίγουρα κάτι θα έχεις ακούσει , μπορεί να το έχεις υιοθετήσει -ίσως άκριτα , ίσως και όχι – , αυτό το <<ώχ>>, αυτό το επιφυλακτικό που σε πιάνει όταν ακούς για <<δημοσίους υπαλλήλους>> , ή όταν πρέπει να πάς να εξυπηρετηθείς σε μία δημόσια υπηρεσία .

 Ξεκινάς νωρίς , πετυχαίνεις ουρά , παίρνεις νούμερο , σε εκνευρίζει η γραφειοκρατία, σε τρέχουν απο γραφείο σε γραφείο , βλαστημάς που έχασες ένα μεροκάματο και βάλε, και χωρίς να το καλοσκεφτείς , με δίκαιη στιγμιαία αγανάκτηση και υποσυνείδητα , τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι ……..

 Και λές << ε βέβαια, δημόσιοι υπάλληλοι >> , μουρμουρίζεις κάτι για <<άρση της μονιμότητας>> και ίσως και να αναρωτιέσαι << μωρέ εσένα σκεφτόταν ο Πάγκαλος και τα ‘λεγε >>;

 

 Έχουμε λοιπόν πέσει όλοι στη παγίδα , άλλοι πολλές φορές και άλλοι λιγότερες και βάζουμε τόσες εκατοντάδες χιλίαδες δημοσίων υπαλλήλων στο ίδιο τσουβάλι .

 Μα δε χωράνε !

 Και βαρυγκωμούμε στην είσοδο όλων των δημόσιων υπηρεσιών , τί και αν κάποιες -και δεν λέω υπερβολές -διεκδικούν ένα μας χαμόγελο .

 Ακόμη και ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να σου δείξει συναδέλφους του που δίνουν το <<κακό παράδειγμα>> . Ίσως πάνω στη πίεση της δουλειάς να τους έχει ζηλέψει κιόλας . Ίσως και να τους έχει μιμηθεί κάποια φορά , είτε γιατί βόλευε , είτε για να μην είναι ο δαχτυλοδεικτούμενις σπασίκλας που διαφέρει ,είτε γιατί μια φορά στα τόσα χρόνια είναι σταγόνα στον ωκεανό . …..

 

 Ευτυχώς μπροστά στο νέο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που βάζει τόσες δεκάδες κεφάλια αδιακρίτως στον ίδιο τορβά , έτσι <<οριζόντια>> που λέμε , αντριδράσαμε .Και αντιδράσαμε λίγο πολύ όλοι , ο καθένας απο το μετερίζι του και με τον τρόπο του . Αλλά ουρλιάξαμε το <<Όχι >> μας , μες τον Οκτώβρη .Ή αν θές το φωνάξαμε .Ή άντε, το είπαμε .Ή εν τέλει , έστω το ψελλίσαμε .

 

 Όμως αν ονοματίζαμε τον υπάλληλο που τότε που έιχαμε πάει στη δημόσια υπηρεσία μας είχε αδίκως ταλαιπωρήσει , εάν είχαν έρθει λίγα χρόνια νωρίτερα καμιά δεκαρία μόνο απο τους εκατοντάδες των <<αδιάφθορων>> που τους ιδρύουμε σώματα ή τους εισάγουμε για να εποπτεύουν το Ελληνικό δημόσιο και μάζευαν στις εξόδους των υπηρεσιών ερωτιματολόγια αξιολόγησης των εξυπηρετούμενων πολιτών , εάν εκμυστηρευόμασταν σε μια Ανεξάρτητη Αρχή το όνομα του γνωστού μας που ξέρουμε οτι θα έπρεπε να ήταν σπίτι του αλλά << είχε βύσμα και μπήκε στο Δημόσιο >>, τότε δε θα μας επέβαλλαν τους θιασώτες της εργασιακής εφεδρείας για να εξυγιάνουμε το Δημόσιο .

 Θα μπορούσε να έχει επέλθει πολύ πιο σύντομα απο τα εφιαλτικά δίμηνα που μας τάσσουν ως προθεσμίες η καθάριση απο τους πολίτες για τους πολίτες , από όλους εμάς για εμάς .

 

 Γιατί σε κάθε επάγγελμα , σε κάθε κλάδο , υπάρχουν οι καλοί , οι λιγότερο καλοί και οι <<άστα να πάνε >> στη δουλειά τους και αργά ή γρήγορα ξεχωρίζει η φύρα απο το σιτάρι .

 Τότε και σε αυτούς τους <<άστα να πάνε >>, αν είχαμε οργανωθεί λίγο καλύτερα εάν είχαμε μιλήσει για την αυτοκαθάριση λίγο νωρίτερα , θα ερχόταν μία <<εργασιακή εφεδρεία >> , να τους δώσει μία δεύτερη ευκαιρία και να δοκιμαστούν σε έναν άλλο κλάδο , σ’ενα άλλο επάγγελμα , πιο δίκαια και πάντως όχι <<οριζόντια >> και στη τούρλα του Σαββάτου , αλλά εξατομικευμένα και κατα περίπτωση .

 

 Όμως το παρόν άρθρο γράφεται σήμερα στα Ελληνικά , δημοσιεύεται το 2011 στην Ελλάδα και μιλά για την ελληνική πραγματικότητα, οπότε …..

 

Πηγή : http://meallamatia.blogspot.gr/2011/11/blog-post_4596.html

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top