Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Π. Κουρουμπλής: Δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα Αυγουλά για τη Δυτική Αθήνα

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Βαγγέλης Αυγουλάς αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί

Η κοινωνία πορεύεται πανελλαδικά περιφερειακά και τοπικά με τις πολιτικές που ασκούν οι θεσμοί όπως ο θεσμός της κυβέρνησης περιφερειακής ή τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι πολιτικές αυτές που αφορούν πάντα τη κοινωνία άμεσα ή έμμεσα διαμορφώνονται από όσους συμμετέχουν πλειοψηφικά ή μειοψηφικά σε αυτούς που κάθε φορά εκλέγει ο λαός.

Η πρόσβαση σε αυτούς τους θεσμούς είναι κρίσιμο πολιτικό μέγεθος. Για όσους εκπροσωπούν θεωρώ πάντα εξαιρετικά κρίσιμο να υπάρχει δυνατότητα έκφρασης όλων των επιμέρους κοινωνικών ομάδων σε τέτοιους θεσμούς. Τα πρόσωπα με αναπηρία για δεκαετίες υφίστατο τις συνέπειες του κοινωνικού ελλείματος που τους χώριζε από άλλες κοινωνικές ομάδες όχι γιατί η ευθύνη ανήκε στην ιδιαιτερότητα τις αναπηρίας αλλά σε εκείνους που ασκούσαν εξουσία αλλά την ίδια στιγμή αγνοούσαν το δικαίωμα και των αναπήρων στη μόρφωση, στη ζωή και στη δουλειά.

Θεωρώ με βάση την εμπειρία μου από την εποχή που ξεκίνησε ο αγώνας των τυφλών τη δεκαετία του εβδομήντα με στόχο και κυρίως το σύνθημα μόρφωση “Ψωμί δουλειά και όχι ζητιανιά”, ότι ο χώρος οφείλει παρ’ αυτά να διεκδικεί μέσα στα ζητήματα που ιεραρχεί και την εκπροσώπηση του σε θεσμούς όπως είναι το κοινοβούλιο αλλά και η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Η πρόσβαση σε αυτούς τους θεσμούς εξασφαλίζει τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης πολιτικών που αφορούν και τα πρόσωπα με αναπηρία.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς έμπειρος στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης αφού διετέλεσε όχι μόνο δημοτικός σύμβουλος αλλά και αντιδήμαρχος υπηρέτησε θεσμούς όπως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤΑ, Πρόεδρος στον Οίκο του Ναύτη και τώρα εκλεγμένο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μπορεί και πρέπει να εκπροσωπήσει τη κοινωνία της Δυτικής Αθήνας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

Βαγγέλη σου εύχομαι καλό ταξίδι σε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για σένα αλλά και κρίσιμη για τη Δυτική Αθήνα πορεία, γιατί η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να εκφράσουν την ανάγκη διεύρυνσης της ισότητας σε κοινωνικό και περιφερειακό επίπεδο.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top