Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μεγάλη η επιτυχία της πρώτης Live Streaming Μουσικής Σύμπραξης Καλλιτεχνών με και χωρίς Αναπηρία

Ομαδική Φωτογραφία στη σκηνή: Νικολακοπούλου Λίνα, Παρασκευάς Καρασούλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χάρης Ρόμας, Βαγγέλης Αυγουλάς, Τζουλιάνα Μπούσι, Κώστας Τσιμπίδας, Μαρίνα Ανδριανού, Βασίλης Μαντζοράκης, Απόστολος Κίτσος, Θοδωρής Νικολάου, Παναγιώτης Λάμπουρας

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι προβολές της παράστασης “Ανάσα μου και Αέρα”!

Το βράδυ της Τρίτης 9 Μαΐου όσες και όσοι συντονίστηκαν στο Facebook & το Youtube του meallamatia.gr ή στα social media της Περιφέρειας Αττικής απόλαυσαν τη σύμπραξη καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, σε μια live streaming εκδήλωση που αποτέλεσε ύμνο συμπερίληψης και προσβασιμότητας!

Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”*, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, εκκίνησε και επίσημα στην πράξη το Μητρώο Ανάπηρων Καλλιτεχνών που έχει δημιουργήσει και πλέον απευθύνει κάλεσμα εγγραφής σε όλες, όλους και όλα, ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους!

Οι κορυφαίοι στιχουργοί Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος, επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά τη βραδιά δίνοντας Ανάσα κι Αέρα στην προσπάθεια καλλιτεχνικής συμπερίληψης, ενώ η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου ένωσε τη φωνή της με τη δική μας, για τη διεκδίκηση πρόσβασης και ορατότητας στον πολιτισμό!

Η εκδήλωση είχε ζωντανή διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, καταρρίπτοντας έτσι το μύθο πως τα κωφά και βαρήκοα άτομα δε δύνανται να έχουν πρόσβαση στις μουσικές εκδηλώσεις, ενώ πλέον έχει και υότιτλους!

Βαγγέλης Αυγουλάς, Λίνα Νικολακοπουλου, Παρασκευάς Καρασούλος

Επιλεγμένα τραγούδια των κορυφαίων στιχουργών επιπλέον ερμήνευσαν οι:

  • Απόστολος Κίτσος
  • Παναγιώτης Λάμπουρας
  • Θοδωρής Νικολάου

Απόστολος Κίτσος, Παναγιώτης Λάμπουρας, Θοδωρής Νικολάου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο τραγούδι

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθετική επιμέλεια : Σταύρος Ράγιας

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Οργάνωση Παραγωγής: Παρασκευή Γερολυμάτου – Μικρή Άρκτος

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Μαζί τους ήταν οι μουσικοί:

  • Χρίστος Θεοδώρου, Πιάνο
  • Λευτέρης Γιούσιος, Ηλεκτρική και Ακουστική Κιθάρα
  • Πέτρος Κρεμυζάκης, Ηλεκτρικό Μπάσο

Την αυλαία της εκδήλωσης έκλεισε με τον χαιρετισμό του ο πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χάρης Ρόμας.

Τις εμφανίσεις των μελών του Μητρώου Ανάπηρων Καλλιτεχνών, από πλευράς ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, κόσμησαν με τη συμπεριληπτική συμμετοχή τους στην εκδήλωση οι: Κωνσταντίνος Τσιμπίδας, Τζουλιάνα Μπούσι, Μαρίνα Ανδριανού, Βασίλης Μαντζοράκης, καθώς και το συμπεριληπτικό φωνητικό σύνολο – από γυναίκες με ή χωρίς οπτική αναπηρία- “C-through”**, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Εύας Λουκάτου, που συνιδρύθηκε από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου. 

🎤 Τη βραδιά παρουσίασε ο τυφλός δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” Βαγγέλης Αυγουλάς.

Η εκδήλωση παραμένει αποθηκευμένη στα social media της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” για να προσφέρεται δωρεάν σε κάθε άτομο που επιθυμεί να την παρακολουθήσει!

🎥 Η live streaming εκπομπή της εκδήλωσης εξασφάλισε όχι μόνο την πανελλαδική αλλά και τη διεθνή απεύθυνσή της σε ελληνόφωνο κοινό ακόμα και σε ΑμεΑ που – για λόγους προσβασιμότητας – δεν μπορούν με φυσική παρουσία να προσέλθουν σε ένα πολιτιστικό γεγονός. Η κατοικία σε απομακρυσμένες περιοχές, η έλλειψη συνοδών, τα πρόσθετα κόστη μετακίνησης, οι μη προσβάσιμοι χώροι εκδηλώσεων είναι εμπόδια που δε θα συναντήσει κάποιο άτομο παρακολουθώντας διαδικτυακά την εκδήλωσή μας.

Δείγματα της εκδήλωσης μπορείτε να απολαύσετε εδώ:

🙏 Ευχαριστούμε:

το Θέατρο “Μικρό Παλλάς” για τη φιλοξενία της εκδήλωσης!

📹  Για το άρτιο τηλεοπτικό αποτέλεσμα:

Τηλεσκηνοθεσία: Βασίλης Ανατσίτος

Τεχνικός Προϊστάμενος: Χρήστος Νίκας

Κάμερα: Ειρήνη Νίκα

Κάμερα: Διονύσης Σαμόλης

Φωτογραφία: Γιώργος Νίκας

Live Streaming: Γρηγόρης Μπουγάς

Ηχοληψία: Νίκος Ψεγιαννάκης, Μάνος Γεωργακόπουλος

τους εθελοντές της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”: (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρη Αλατά, Ηλία Αλουπογιάννη, Μάρκο Αντωνάκη, Σταμάτη Γαλάνη, Αναστασία Γιαρένη, Μαρία Δρούλια, Θάλεια Κιούση, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μαρία Μακρή, Γιάννη Μαντέλο, Δήμητρα Παρασκευοπούλου.

*  Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”

Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” ιδρύθηκε τον Ιούνιο το 2018 από τον τυφλό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά και μία ομάδα ανάπηρων νέων με απώτερο σκοπό την ενεργή διεκδίκηση της συμπερίληψης και προσβασιμότητας . Υλοποιήθηκε ως συνέχεια του πλήρους προσβάσιμου ειδησεογραφικού portal meallamatia.gr με όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπισης ανάπηρων ατόμων
στη δημόσια σφαίρα.

Από το Σεπτέμβριο του 2017 έχει υλοποιήσει δωρεάν 390 εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικό πλαίσιο, στα οποία συμμετείχαν 31.000 μαθητές και μαθήτριες ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει σχεδιάσει και συντονίσει περισσότερα από 100 custom made training και consulting προγράμματα για εταιρείες, φορείς και δήμους εκπαιδεύοντας πάνω από 8.500 εργοδότες, εργαζόμενους και εργαζόμενες.

** Το συμπεριληπτικό φωνητικό σύνολο “C-through” αποτελείται από τις:

1. Δέσποινα Μπαλάσκα
2. Δήμητρα Εξαρχοπούλου
3. Μαρία Καπογιάννη
4. Εμμανουέλα Μασούρου
5. Εύα Γκρίτζαλη
6. Πελίνα Ευαγγέλου
7. Ελένη Λαγού
8. Μαρία Χατζημανώλη
9. Αλεξάνδρα Καλαϊτζάκη
10. Μενέλια Κοντοστέργιου

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top