Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μεγάλη η επιτυχία της Πρωτότυπης Μουσικής και Κοινωνικής εκδήλωσης στο Αιγάλεω

Ομαδική φωτογραφία στη σκηνή, με ορχήστρα, μουσικούς, αυτοδιοικητικούς, καλεσμένους τραγουδάνε

 

Πλήθος κόσμου απόλαυσε το Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και την Βίκυ Μοσχολιού από την Α.Μ.Κ.Ε. Με Άλλα Μάτια και την Ορχήστρα των Ονείρων του Μαέστρου Γιάννη Γαβρά.

Μετά την πολύ πετυχημένη Μουσικοκοινωνική εκδήλωση στα Μέγαρα στις 5 Σεπτεμβρίου, η Α.Μ.Κ.Ε. “Με Άλλα Μάτια” πραγματοποίησε εκδήλωση με λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Ονείρων και τον μαέστρο της, Γιάννη Γαβρά.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Άλσος Αιγάλεω στις 20 Σεπτεμβρίου.

Παρόντες και πολύτιμοι υποστηρικτές της βραδιάς, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας και οι Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω κ. κ. Ασημακόπουλος και Μάνδρος.

Μάλιστα, όλοι οι αυτοδιοικητικοί, συμμετείχαν ενεργά στους κοινωνικούς διαλόγους της βραδιάς, καθώς και στην επίδειξη τεχνικών συνοδείας τυφλών ατόμων από βλέποντες, υπό τις οδηγίες του συντονιστή της βραδιάς Βαγγέλη Αυγουλά.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους Γιάννη Γκίκα και Ανδρέα Λεωτσάκο Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους αντιδημάρχους κύριο Ηλία Μάνδρο και κύριο Ασημακόπουλο
Ομαδική φωτογραφία με ορχήστρα, αυτοδιοικητικούς και Βαγγέλη Αυγουλά Ο Βαγγέλης Αυγουλάς στη σκηνή με τον Δήμαρχο Γιάννη Γκίκα, τον Αντιπερειφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο και τη Τζουλιάνα Μπούση

 

Επρόκειτο για τη συνέχεια των πρωτοβουλιών του Δήμου Αιγάλεω με κοινωνικό πρόσημο, καθώς λίγους μήνες πριν, η επιστημονική ομάδα της Α.Μ.Κ.Ε. “Με Άλλα Μάτια”, είχε εκπαιδεύσει σε διήμερο σεμινάριο όλο το προσωπικό του Δήμου, στους σωστούς τρόπους υποδοχής και εξυπηρέτησης ανάπηρων πολιτών.

Η συναυλία αποτέλεσε ένα μουσικό αφιέρωμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Δημήτρη Μητροπάνου και της Βίκυς Μοσχολιού. Νέοι καλλιτέχνες ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με τις ευαίσθητες ερμηνείες τους σε ένα πολυαγαπημένο ρεπερτόριο που τραγουδιέται ως σήμερα. Κοινό και καλλιτέχνες ενώθηκαν σε μια αξέχαστη μουσική διαδρομή 2 ωρών με εμβληματικά κομμάτια που άφησαν εποχή!

Πέραν του μουσικού πυρήνα της, η καινοτομία της συγκεκριμένης εκδήλωσης έγκειται στον κοινωνικό της χαρακτήρα. Μεταξύ των κομματιών παρεμβάλονταν ανάλαφρα διαλείμματα κωμικών διαλόγων, όπου ανάπηρα άτομα μοιράστηκαν πτυχές της καθημερινότητάς τους. Απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η μετάδοση ενός σημαντικού κοινωνικού μηνύματος και η προώθηση της εξοικείωσης με την αναπηρική κοινότητα, που περιλαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα στην Ελλάδα.

Γιάννης Γαβράς στο μπουζούκι και Θοδωρής Κυριακόπουλος ερμηνεία

Γιάννης Γαβράς στο μπουζούκι και Μανώλης Αρκουλής ερμηνεία
Γιάννης Γαβράς στο μπουζούκι και Ράνια Λίβα ερμηνεία Γιάννης Γαβράς στο μπουζούκι και Βασιλική Παρασκευοπούλου ερμηνεία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι παρευρισκόμενοι για τη Uni από το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος, η οποία έκλεψε την παράσταση συνοδεύοντας την τυφλή φιλόλογο και αθλήτρια Goalball Τζουλιάνα Μπούση. Η κα Μπούση ενημέρωσε για την εκπαίδευση των σκύλων οδηγών τυφλών, αλλά και για τα συν και πλην του νομοθετικού πλαισίου στη χώρα μας για το θέμα αυτό.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Εμμανουέλα Μασούρου, διακριθείσα με ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο Τυφλών, συνοδευόμενη από τον Ντόβι, Σκύλο Οδηγό της Σχολής Liberty.

Αναλυτικά οι Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν:

Παρουσιαστής: Βαγγέλης Αυγουλάς, τυφλός δικηγόρος, Πρόεδρος ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”
Μαέστρος: Γιάννης Γαβράς
Ερμηνευτές: Θοδωρής Κυριακόπουλος, Βασιλική Παρασκευοπούλου, Ράνια Λίβα, Μανώλης Αρκούλης
Μπουζούκι: Γιάννης Γαβράς
Μπουζούκι: Χρήστος Σχίζας, Αλεξόπουλος Δημήτρης
Κιθάρα: Κότσαλος Αλέξανδρος
Πιάνο: Τσάκας Στέλιος
Ηλεκτρικό Μπάσο: Δημόπουλος Μάρκος
Τύμπανα: Κοκαβέσης Richard Φώτης
Συμμετείχε η Τζουλιάνα Μπούση, αθλήτρια στο Goalball και φιλόλογος, μαζί με τον σκύλο-οδηγό της Uni

Η εκδήλωση επιχορηγήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και διεξήχθει χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα.

Ο Γιάννης Γαβράς στο Μπουζούκι Ο μικρός Δημήτρης Αλεξόπουλος στο μπουζούκι
Σε ντουέτο Βασιλική Παρασκευοπούλου και Θοδωρής Κυριακόπουλος στο μπουζούκι πίσω τους ο Γιάννης Γαβράς Στη σκηνή Βαγγέλης Αυγουλάς, Γιάννης Γκίκας, Ανδρέας Λεωτσάκος, Τζουλιάνα Μπούση, Εμμανουέλα Μασούρου και σκύλο οδηγοί
Γενική φωτογραφία της ορχήστρας από ψηλά Ομαδική φωτογραφία στη σκηνή, με ορχήστρα, μουσικούς, αυτοδιοικητικούς, καλεσμένους τραγουδάνε

 

Δείτε σχετικό βίντεο από την εκδήλωση ⇓

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top