Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εκδήλωση Για Τα ΑμεΑ στο Δήμο Φεστού

Πρωταγωνιστές στις καρδιές μας!!
Ειδήσεις – Κρήτη
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 00:00

Όλα ήταν άψογα στην εκδήλωση των ΑμεΑ του Νότου. Μια εκδήλωση που σκόρπισε συγκίνηση, που άφησε μάτια βουρκωμένα στο κλείσιμο της αυλαίας της, αλλά και μια γλυκιά γεύση, αυτή της ελπίδας πως εδώ στη Μεσαρά, κάτι δυνατό πραγματικά έχει γεννηθεί, ώστε τα ΑμεΑ να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες μέσα σε μια κοινωνία που σιγά σιγά ανοίγει την αγκαλιά της και γίνεται ολοένα και πιο φιλόξενη.

Και όλα αυτά χάρη σε κάποιους ανθρώπους που πίστεψαν σ΄ αυτό, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ίδια την ελπίδα…..

Η εκδήλωση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια φέτος σημείωσε επιτυχία άνευ προηγουμένου, με διοργανωτές, το Σύλλογο ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας, το Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας, το ΚΕΠΕΠ, και το ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ τα μάτια βούρκωσαν αρκετές φορές, με τις αναφορές των ομιλητών, αλλά και με αλήθειες που ακούστηκαν μέσα στο Πολύκεντρο. Αλήθειες που έχουν να κάνουν, με την μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, ώστε τα ΑμεΑ του Νότου να αποχτήσουν ίσα δικαιώματα μέσα σε μια κοινωνία, που σιγά σιγά έχει αρχίσει να γίνει περισσότερο φιλόξενη, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες εκείνων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην περιοχή της Μεσαράς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές, τα παιδιά του ΚΕΠΕΠ, του ΕΕΕΕΚ, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πόμπιας, τα μέλη του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», αλλά και μαθητές του Δημοτικού της Πόμπιας, του Νηπιαγωγείου που ανέβηκαν επί σκηνής και γέμισαν με νότες και χορό την αίθουσα του Πολύκεντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την διοργάνωση της εκδήλωσης, βοήθεια υπήρξε από πολλούς, όπως για παράδειγμα από μαθητές του Λυκείου Μοιρών, οι οποίοι το Σάββατο μοίρασαν προσκλήσεις στις Μοίρες, προσκαλώντας τον κόσμο στην εκδήλωση

Ηεκδήλωση ξεκίνησε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, από τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, και από εκπροσώπους των διοργανωτών, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πόμπιας και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο θεατρικό με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο». Ακολούθησε το συγκλονιστικό βίντεο Μαθήματα Ζωής από ένα μικρό Γίγαντα, με την αληθινή ιστορία του Νικ Βόγιετζικ από την Αυστραλία που γεννήθηκε χωρίς πόδια και χέρια, ενώ τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου χόρεψαν και τραγούδησαν επί σκηνής. Ιδιαίτερα συγκινητικό και το Ποίημα της Ελένης Τσικνάκη Κοινωνικής Λειτουργού από το ΚΕΠΕΠ Πόμπιας, αλλά και οι ομιλία του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ιπποκράτη Σκαντζάκη.

Ιδιαίτερη στιγμή για την εκδήλωση και η ομιλία του μοναδικού αντιδημάρχου ΑμεΑ Πανελλαδικά κ. Βαγγέλη Αυγουλά, που έδωσε με απλά λόγια το πραγματικό νόημα της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις, από τα ΑμεΑ του Νότου, αλλά και από τη Δήμαρχο Φαιστού που τίμησε με διπλώματα, τους διοργανωτές.

Η εκδήλωση έκλεισε με το μοναδικό τραγούδι, «Δώσε κι εσύ την ψυχή την καρδιά σου».

Και μαθήματα

Πλήθος τα μηνύματα από τους διοργανωτές και τους ομιλητές. Υπήρξαν όμως και τα μαθήματα… γιατί αν μη τι άλλο, όταν γίνεται μια τέτοια εκδήλωση, προς τιμήν κάποιων ανθρώπων αγωνιστών της ζωής για την ίδια τη ζωή, το λιγότερο που μπορεί να έχει φροντίσει κανείς, είναι αυτοί οι άνθρωποι, να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να προσεγγίσουν τον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή να μπορούν να ανέβουν πάνω στην κεντρική σκηνή του Πολύκεντρου και οι βραβεύσεις να μη γίνονται από κάτω…. Γιατί αυτό έγινε σε περιπτώσεις που τα καροτσάκια δεν ήταν εφικτό να σηκωθούν και να ανέβουν πάνω στην σκηνή….Μέχρι και ο καλεσμένος Βαγγέλης Αυγουλάς μοναδικός αντιδήμαρχος πανελλαδικά ΑΜΕΑ (εκ γενετής τυφλός), αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες όπως ήταν φυσικό με τα σκαλοπάτια για να ανέβει στη σκηνή και να μιλήσει…. Και είναι να αναρωτιέται κανείς…. Τόσο δύσκολο ήταν να στηθεί μια απλή ράμπα; Ακούσαμε ότι αυτό προτάθηκε πριν την εκδήλωση στους αρμόδιους του Δήμου αλλά αντί κάποιοι να κάτσουν να σκεφτούν ότι μια ράμπα θα έδινε λύσεις σε μια τέτοια εκδήλωση, και ότι οι γνώστες των θεμάτων αυτών κάτι ήξεραν και ζήτησαν τη ράμπα, αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν θέμα… Γιατί μάθαμε ότι δημιουργήθηκε και θέμα!!! Το μέγα θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει του χρόνου!!! Γιατί με τον κόσμο που ήταν στο Πολύκεντρο το Σάββατο το βράδυ, μάλλον πως η καλύτερη πρόταση έπεσε ήδη και αφορά τη διοργάνωση στο Κλειστό Μοιρών. Εξάλλου και άνετος είναι ο χώρος και πάρκινγκ έχει και κυρίως έχει πρόσβαση για τους ανθρώπους που τιμούμε εκείνη τη μέρα, τους πρωταγωνιστές της ζωής τους πρωταγωνιστές στις καρδιές μας!!!!

 

Πηγή : http://www.kritinea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13663%3A2011-12-04-21-44-14&catid=40%3A2009-07-19-21-25-39&Itemid=72

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top