Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Β. Αυγουλάς: Θέλω να αγωνιστώ για να βελτιώσω τη ζωή των ΑμεΑ και όλων των κατοίκων της Αττικής

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς σε στάση προφίλ με γαλάζιο πουκάμισο. Βρίσκεται σε υψηλό σημείο με φόντο ουρανό και την πόλη από ψηλά.

O δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, κατεβαίνει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Παράταξη του Γιώργου Ιωακειμίδη «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» και μιλά στον Αθήνα 984 (βρείτε εδώ το ακουστικό αρχείο)  και τον Γιώργο Αποστολίδη για τους λόγους που διεκδικεί την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών του στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτωβρίου.

Ιδρυτής της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” γνωρίζει πολύ καλά κι από πρώτο χέρι τα προβλήματα προσβασιμότητας καθώς είναι εκ γενετής τυφλός, γεγονός που τον κάνει να θέλει να αγωνιστεί για να βελτιώσει τη ζωή των αναπήρων της Περιφέρειας, αλλά και να συμβάλλει στην επίτευξη της ισότητας μεταξύ όλων των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. 

Στην 15ετή του δράση στην αυτοδιοίκηση, έχει προϋπάρξει αντιδήμαρχος στο Ίλιον και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ ενώ συνεργάζεται σταθερά με τον Δήμο Αθηναίων.

«Κυρίως, στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικού, αλλά και της χαρτογράφησης προσβάσιμων διαδρομών ώστε να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη τα άτομα με οπτικές, ακουστικές, κινητικές ή άλλες αναπηρίες. Στο μέτρο που γίνονται βέβαια σεβαστά αυτά τα δικαιώματα τα οποία αφορούν  τουλάχιστον 1.000.000 συμπολίτες μας, δηλαδή το 10% του συνολικού πληθυσμού στη χώρα» όπως λέει.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις σε αυτόν το τομέα ο Βαγγέλης Αυγουλάς διαπιστώνει πως γίνονται βήματα.

«Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε να επιτυγχάνεται όλο και μεγαλύτερη πρόοδος σε σχέση με την προσβασιμότητα. Ειδικά φέτος, η συμμετοχή ΑμεΑ σε ψηφοδέλτια για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μένει βέβαια να δούμε πως θα μεταφραστεί σε ποσοστά εκλογικής επιτυχίας, αλλά και πως θα ενημερωθεί ο κόσμος για τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες ώστε να μπορέσει να τις κρίνει, να τις αξιολογήσει και να τις υποστηρίξει».

Προσθέτει ωστόσο, ότι η αποσπασματικότητα είναι ένα συχνό φαινόμενο που κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα.

«Παρότι δηλαδή γίνονται πολύ καλά πράγματα, λείπει η αλυσίδα προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η καθολική προσβασιμότητα που  διεκδικούμε από πλευράς μας… Όπως, τα κατάλληλα πεζοδρόμια και οι ράμπες για να προσεγγίσουμε το Μετρό ή οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ για να αναφέρω ενδεικτικά μερικά από όσα μένουν ακόμα να γίνουν.»

Πηγή: athina984.gr

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top