Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Υψώστε με την ψήφο σας τείχος άμυνας της Δημοκρατίας.

avgoulas teixos amynas dimokratias

 

2015: Ιστορικό υπήρξε το ρεκόρ της αποχής από τις βουλευτικές εκλογές. Έφτασε στο 43,4%. Το μεγαλύτερο ποσοστό, στο 97,6% , στο εκλογικό τμήμα 311 του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Πειραιώς.

2014- Ευρωεκλογές: Η αποχή κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 41%.

2014- Εκλογές για την Αυτοδιοίκηση : Από 42% ως 73% στις Δημοτικές. Από 31% ως 53% στις Περιφερειακές.

Μα είναι ποσοστά αυτά; Είναι εκλογές αυτές; Είναι δυνατόν να ισχυριστεί κανείς ότι νίκησαν, κυβερνούν ή διοικούν οι καλύτεροι; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Ποιο άλλο είναι; Να ανακηρύσσονται νικητές και να αναλαμβάνουν καθήκοντα Κυβέρνησης, Δήμου ή Περιφέρειας για να διαχειριστούν τα πολιτικά μας πράγματα, την Οικονομία, την Κοινωνία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ανάπτυξη απλώς αυτοί που πήραν το μεγαλύτερο ποσοστό, άσχετα αν σε πολλές περιπτώσεις δεν ψήφισαν ούτε οι μισοί απ αυτούς που έπρεπε; Που είχαν το δικαίωμα; Που είχαν την υποχρέωση;

Και απευθύνομαι κυρίως στους νέους εκλογείς. Αυτούς που λόγω ηλικίας (πολύ περισσότερους αυτή τη φορά λόγω νέων ορίων ηλικίας), ψηφίζουν για πρώτη φορά και αυτούς που ΔΕΝ πήγαν καν να ψηφίσουν επειδή «δεν μπορούσαν», επειδή «κάπου αλλού βρίσκονταν», επειδή «δεν ήθελαν»;

Λοιπόν φίλες και φίλοι μου: αισθάνομαι θλίψη, απογοήτευση και θυμό αρχικά για τα ποσοστά συμμετοχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που έβγαλαν κυβέρνηση, βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Δημάρχους και Περιφερειάρχες οι οποίοι –αν και μειοψηφία σε σχέση με τον πληθυσμό- διοίκησαν τη χώρα μας και διαχειρίστηκαν τα χρήματά μας. Και κυρίως αισθάνομαι οργή και ντροπή για αυτούς που ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ να ψηφίσουν, άφησαν μειοψηφίες να νικήσουν και σήμερα ενδεχομένως να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που κυβερνήθηκε, που διοικήθηκε η χώρα, ο Δήμος ή η Περιφέρειά τους.

Σ’ αυτές τις 4 εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 που γίνονται την ίδια χρονιά , έχουμε όλοι μας την ευκαιρία, τη «χρυσή» ευκαιρία να τα αλλάξουμε όλα. ΑΠΛΩΣ πηγαίνοντας να ψηφίσουμε. Η αποχή από την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος είναι τελικά μέγα πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Και μάλιστα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σήμερα που ισχύει η Απλή Αναλογική, δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε σε μειοψηφίες να διοικήσουν. Μεγάλη συμμετοχή σημαίνει μεγάλο ποσοστό ευθύνης και μεγάλο ποσοστό δικαιωμάτων για τον πολίτη, για τον δημότη.

Μην το ξεχάσετε αυτό στις 26 Μαΐου.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top