Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Τώρα που θα ψηφίσεις για πρώτη φορά, δες το αλλιώς!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς

Νεαρές μου φίλες, νεαροί μου φίλοι,

λογικά δεν γνωριζόμαστε. Ίσως όμως και να γνωριζόμαστε, απ’ τα τόσα χρόνια που σε όλη την Ελλάδα συναντιόμαστε στα σχολεία, στις εκπαιδευτικές δράσεις που κάνω για ανθρώπους με αναπηρία, στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, στο «Δείπνο στο Σκοτάδι», στο «Με άλλα μάτια», κάπου, κάπως, κάποτε.

Θέλω να μιλήσω με αυτό το βίντεο σε εσάς, σαν ένας άνθρωπος 30 χρονών που έχει γεννηθεί τυφλός. Είμαι δικηγόρος και παλεύω από νωρίς για πράγματα που πολλοί από εσάς τα έχουν ως αυτονόητα. Είμαστε σε μια χρονιά γεμάτη εκλογικές αναμετρήσεις, και θα κληθείτε να ψηφίσετε για πρώτη φορά και όχι μόνο για μία φορά. Θα ψηφίσουμε από Ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, περιφερειάρχη, δήμαρχο, δημοτικό σύμβουλο για όλη τη χώρα και για τη γειτονιά που μένουμε.

Η ψήφος είναι δύναμη. Ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνετε τώρα, γιατί δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη για να καταλάβετε την αξία, το δικαίωμα και την υποχρέωση σας. Πρέπει όμως να ασχοληθείτε, μην αδιαφορήσετε. Ψάξτε το. Πώς θα ψηφίσετε; Ποιον θα ψηφίσετε; Για ποιον λόγο θα τον ψηφίσετε; Σας λένε κάποιοι; Φίλοι; Γνωστοί; Οι γονείς σας; Κάτι ακούσατε στην τηλεόραση; Στο ραδιόφωνο; Κάτι κάπου διαβάσατε;  Φιλτράρετε το. Μην αδιαφορήσετε.

Πρέπει να συμμετάσχετε σ’ αυτές τις διαδικασίες γιατί κάποιοι κάποτε πάλεψαν ιστορικά για να έχουμε όλοι μας αυτή τη δυνατότητα εύκολα. Αν έχετε αρχίσει να προβληματίζεστε, αν θέλετε να αρχίσετε να προβληματίζεστε, να το ψάχνετε τι θα γίνει: Ποιος; Για ποιον; Και με ποιον τρόπο θα γίνει σ’ αυτές τις εκλογές να συμμετέχετε ενεργά, εμείς στο meallamatia.gr δεν θέλουμε να σας χειραγωγήσουμε. Προσφέρουμε όμως μία δυνατότητα να διαβάσετε, να βρείτε σ’ εμάς, στα άρθρα, στις συζητήσεις μας όλους αυτούς τους λόγους που χρειάζεστε για να διαμορφώσετε τη δική σας γνώμη. Μέσα από το site μας, απ’ αυτή την καθημερινή προσπάθεια συναντάτε ανθρώπους που ζούμε και επιβιώνουμε μέσα από έναν ωκεανό προβλημάτων και κάτι ξέρουμε. Και αυτό το κάτι  που ζούμε, που ξέρουμε, θέλουμε να το μοιραστούμε με όλους εσάς και να μας βοηθήσετε. Όλοι μαζί να το κάνουμε κάτι παραπάνω. Ξεκινήστε λοιπόν.

Μιλήστε μαζί μας, στείλτε μας ένα απλό μήνυμα, mail, ελάτε να μιλήσουμε από κοντά, διαβάστε και σχολιάστε κάτι που είδατε σ’ εμάς, στείλτε μας μια δική σας άποψη, μια δική σας πρόσκληση για συζήτηση, συνάντηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών. Κλείνει το βίντεο. Δεν θέλω να σας κάνω τον έξυπνο. Θέλω να σας πω, ότι εγώ που προβληματίζομαι μαζί σας, και θέλω να συμμετέχετε και να πάτε να ψηφίσετε, δεν μπορώ να πάω να ψηφίσω, ακόμα, όπως θα ήθελα, γιατί οι τυφλοί σε αυτή τη χώρα και σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν μπορούμε να ψηφίζουμε ισότιμα, κάτι που το θέλουμε πολύ. Σας αξίζει κάτι καλύτερο. Και αν το πάρετε απόφαση, αν πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας τότε θα αξίζει και σ’ εμάς, τους λίγο μεγαλύτερους κάτι καλύτερο.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ: 

Τώρα που θα ψηφίσεις για πρώτη φορά, δες το αλλιώς! 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top