Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Πρόταση θέσπισης βραβείου «Έκτορας Γιαλοψός» στο Δήμο Ιλίου για μαθητές και μαθήτριες

Φωτογραφία του Έκτορα Γιαλοψού και τίτλος άρθρου

 

Ο Κερκυραίος  Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Έκτορας Γιαλοψός, έχασε τη ζωή του στις 31 Ιανουαρίου του 1996, κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή αναγνώρισης όταν ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 κατέπεσε στα νερά του Αιγαίου, έχοντας απονηωθεί από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο».

Στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης  οι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος.

Κάθε χρόνο, στις 31 Ιανουαρίου, τελείται καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο Έκτορας Γιαλοψός ήταν μόνιμος κάτοικος Ιλίου, στην οδό Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού 44. Ο Δήμος Ιλίου έχει ονοματοδοτήσει το δρόμο της οικείας του προς τιμήν του ήρωα.  Για να μεταλαμπαδευτεί η ιστορία μας όμως στις επόμενες γενιές, χρειάζεται πλέον κάτι μεγαλύτερο για τον άνθρωπο αυτό που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και μάλιστα σε καιρό ειρήνης. Πώς θα σας φαινόταν να θεσπίζαμε στο δήμο ένα «Βραβείο Έκτορα Γιαλοψού»  που να απονέμεται κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες  σε ένα μαθητή  ή μαθήτρια από το Ίλιον που θα έχει πετύχει κάποια σημαντική διάκριση  κατά τη χρονιά που θα έχει περάσει; Και η απονομή να γίνεται με κάθε σεβασμό αλλά και επισημότητα, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και με έναν επιφανή ομιλητή κάθε φορά, έτσι ώστε κι αυτός ο ήρωας – όπως και οι άλλοι, συνεπιβάτες του που πέταξαν προς το θάνατο προσπαθώντας να υπηρετήσουν την πατρίδα-  να γίνει  περισσότερο γνωστός στις επερχόμενες γενιές.

Στείλτε μου σχόλια, βοηθήστε με να διαμορφώσουμε την τελική πρόταση με τις ιδέες και τις σκέψεις σας, για να την προχωρήσω άμεσα με όποια θεσμική δυνατότητα έχω.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top