Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό: Συνέργιες της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

Ο Μητροπολίτης Ιλίου με τον Βαγγέλη Αυγουλά και τον κ, Κατσίγιαννη από την περιφέρεια κάθονται σε καρέκλες στην πρώτη σειρά

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, επισκέφθηκε τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων των Αυτιστικών και με Νοητική Στέρηση Ατόμων S.O.S, συνοδευόμενος από τον τυφλό δικηγόρο, επιστημονικό του Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” Βαγγέλη Αυγουλά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υποδέχθηκε θερμά τον Σεβασμιότατο και τον ενημέρωσε για τα εξής:

“Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των Αυτιστικών και με Νοητική Στέρηση Ατόμων S.O.S – Κέντρου Αυτισμού S.O.S έχει αναγνωριστεί ως φιλανθρωπικός Σύλλογος που παρέχει οργανωμένη περίθαλψη (ΦΕΚ 1078/Β/1996), και έχει ειδική πιστοποίηση ως Φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΦΕΚ 3905/Β 25.10.2019).

Δημιουργήθηκε το 1978 Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση και από το 2009 στεγάζετε σε ιδιόκτητα κτίρια στην περιοχή των Θρακομακεδόνων μέσα σε ένα χώρο δεκαπέντε (15) στρεμμάτων. Διαθέτει άνετους, λειτουργικούς χώρους, θεραπευτική πισίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ποδηλατοδρόμιο, γήπεδο ποδοσφαίρου (5X5), δύο παιδικές χαρές και ιδικά διαμορφωμένο καταπράσινο περιβάλλον. Για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούνε δυο σχολικά οχήματα και τις καθημερινές ανάγκες του Κέντρου ένα επαγγελματικό ημιφορτηγό.

Λειτουργούν παράλληλα τέσσερις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία ανοιχτού τύπου, που φιλοξενούν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, επί 24ώρου βάσεως, συνολικά είκοσι (20) άτομα με αυτισμό και βαριά νοητική υστέρηση, τα οποία είναι κατά κανόνα πολύ εξαρτημένα ως προς την ικανοποίηση τω βασικών τους αναγκών και με βαριά προβλήματα συμπεριφοράς.

Επίσης λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας με άδεια για σαράντα τέσσερα (44) άτομα με αυτισμό και βαριά νοητική υστέρηση, στο οποίο διεξάγεται καθημερινά μέχρι το μεσημέρι πρόγραμμα ειδικής αγωγής.

Βασικό μέλημα που διαπνέει τη λειτουργεία του Φορέα είναι η επίτευξη ενός ικανοποιητικού βαθμού λειτουργικότητας των ατόμων στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής τους, ο ομαλός συγχρωτισμός τους με άλλα άτομα, καθώς και η αποϊδρυματοποίηση των περιθαλπόμενων στις Στέγες, μέσω δραστηριοτήτων εκτός Κέντρου, συμμετοχής σε πολιτιστικά και άλλα δρώμενα και συχνών επισκέψεών τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον”.

Ο Σεβασμιότατος συνομίλησε για αρκετή ώρα με γονείς και μέλη του προσωπικού του Συλλόγου, προχώρησε ήδη σε μια έμπρακτη ενίσχυση του Συλλόγου ως ανάχωμα στην ακρίβεια που τείνει να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ έδωσε κατευθύνσεις στον κ. Αυγουλά για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο φορέων.

Γνωρίστε το Σύλλογο εδώ ⇒  Κέντρο Αυτισμού “SOS”

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κινείται στους χώρους του κέντρου Ο Μητροπολίτης Ιλίου με τον Βαγγέλη Αυγουλά και τον κ, Κατσίγιαννη από την περιφέρεια κάθονται σε καρέκλες στην πρώτη σειρά

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top