Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Σε μια λιτή, υψηλού συμβολισμού τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, συνδέθηκε ως τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», μεταφέροντας τον ισχυρό και διαχρονικό συμβολισμό της Ολυμπιακής Φλόγας.
Προάγοντας τη σχέση Αθλητισμού και Πολιτισμού, η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε με 6 Κούρους, σε ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, που υπογράφει η Επίσημη Χορογράφος της τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004», μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, καθώς και του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας από την παιδική χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών «Ο Άγιος Παύλος» και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, από την παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.
Στον υψηλό συμβολισμό της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, η Πρέσβης της Γαλλίας, Laurence Auer, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης.
Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την Ολυμπιακή Φλόγα να παραδίδεται στο ΟΑΚΑ, από τον τυφλό δικηγόρο και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια Βαγγέλη Αυγουλά, ως λαμπαδηδρόμο, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της.
Προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, καθώς και σύσσωμη η ηγεσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.
Επισφραγίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας, ο Νικόλας Κακλαμανάκης πραγματοποίησε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας ομιλία για την πορεία του «Από το Όνειρο στον Άθλο», αντλώντας γνώση και εμπειρίες από το προσωπικό του ταξίδι.
0 Comments