Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» – Παρέχοντας Υπηρεσίες με ισχυρό Κοινωνικό Πρόσημο

Μια λάμπα σχηματισμένη από ανθρώπους και τίτλος άρθρου

 

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» ιδρύθηκε το 2018 από μία ομάδα ανάπηρων νέων που αυτοοργανώθηκαν στοχεύοντας στην ενεργητική διεκδίκηση συμπερίληψης και προσβασιμότητας μέσω κοινωνικής δράσης. Ήρθε να συμπληρώσει το meallamatia.gr, που συνεχίζει να αποτελεί έναν δυναμικό τρόπο προβολής των αναπήρων, ώστε να γίνονται όλο και πιο ορατοί από ολόκληρη την κοινωνία.

Η εταιρεία μας οραματίζεται την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των ανάπηρων στον δημόσιο λόγο και στην Κοινωνία των Πολιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχουμε υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και υποστήριξης ευρύτερα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και στις οικογένειες αυτών, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με εταιρείες, ΟΤΑ και άλλους φορείς, παρέχοντας υπηρεσίες προσβασιμότητας.

Εταιρικά προγράμματα

Υλοποιούμε πληθώρα εταιρικών προγραμμάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση εταιρειών και επιχειρήσεων σε στρατηγικές συμπερίληψης, με παροχή συμβουλευτικής για την προσβασιμότητα στο ψηφιακό περιβάλλον και στον δομημένο χώρο. Δε σταματάμε όμως εκεί:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@meallamatia.services για να διαμορφώσουμε εξατομικευμένα το πακέτο προγραμμάτων που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Εκπαίδευση – Πολιτισμός

Η ΑΜΚΕ δεν περιορίζεται σε εταιρικού χαρακτήρα προγράμματα, αλλά παράγουμε έργο εξίσου σε εκπαιδευτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Ενδεικτικά, μέχρι σήμερα υλοποιούνται τα παρακάτω:

  • «Live… Με Άλλα Μάτια»: διαδικτυακές, τηλεοπτικές εκπομπές, με καλεσμένους που συζητάνε κοινωνικά, πολιτικά, αθλητικά και πολιτιστικά θέματα επικαιρότητας, με κοινό παρονομαστή την αναπηρία
  • Καμπάνια εξοικείωσης με την αναπηρία – #SpeakUp
  • Κοινωνικό Δελτίο Ειδήσεων επικαιρότητας, με υπότιτλους και διερμηνεία στη νοηματική
  • Σχολικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια», αδειοδοτημένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ.
  • Διοργάνωση της πρωτοποριακής βιωματικής δράσης «Δείπνο στο Σκοτάδι» σε όλη την Ελλάδα
  • Μαθήματα Η/Υ και smartphones για άτομα με προβλήματα όρασης, e-learning

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Απαραίτητη προϋπόθεση για μια συμπεριληπτική κοινωνία αποτελεί η ενεργός υποστήριξη και συνεργασία με τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο, εκπαιδεύουμε φορείς με σκοπό την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και αναλαμβάνουμε υπηρεσίες ψηφιακής προσβασιμότητας, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για έναν πραγματικά «ανθρώπινο δήμο».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top