Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αυγουλάς στον Alpha 98,9: «Εμείς οι τυφλοί έχουμε γονατίσει με τη χρήση των ταξί»

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς στο γραφείο του

 

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Με άλλα μάτια», μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ΚΕΔΕ και δικηγόρος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης εν μέσω πανδημίας.

Λύσεις για να μπορούν και οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης να κινούνται, χωρίς να αδειάζουν οι τσέπες τους εξαιτίας της χρήσης των ταξί, καθώς είναι επικίνδυνο να μπαίνουν στα Μέσα, ζήτησε ο Βαγγέλης Αυγουλάς.

«Γεννήθηκα τυφλός. Εγώ σαν μάχιμος δικηγόρος πρέπει να κινούμαι και να δραστηριοποιούμαι, γιατί τα γραφεία μας είναι ανοικτά, όμως επειδή είμαι τυφλός μπαίνω σε ένα μέσο μεταφοράς και μετά καταλαβαίνω αν τηρεί ή δεν τηρεί ο κόσμος τα μέτρα. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό, ούτε να χρησιμοποιούμε την αφή, που είναι ο βασικός τρόπος προσανατολισμού μας, έχουμε αυξήσει πολύ τις μετακινήσεις με τα ταξί. Έχουμε γονατίσει πραγματικά. Βάλτε και τους συνοδούς μας που πρέπει να στείλουν sms για να έρθουν να μας βοηθήσουν κάποια στιγμή, που ούτε εκείνοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, διότι βοηθούν ευπαθείς ομάδες», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Νομίζω ότι από το πρώτο κύμα μέχρι το δεύτερο, οι ειδικές κατηγορίες, μείναμε να περιμένουμε μια καλύτερη οργάνωση για παράδειγμα στην τηλεκπαίδευση. Υπάρχουν ειδικές τεχνολογίες, που υπάρχει ένα πρόγραμμα απλό το οποίο ότι δείχνει η οθόνη το ακούμε φωνητικά. Όμως υπάρχει κόσμος που δεν έχει εκπαιδευτεί. Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την εθελοντική πρωτοβουλία από τον οργανισμό μας, που έχει γονατίσει, γιατί κι εμείς πόσα να κάνουμε και να γίνει μια τέτοια επιμόρφωση. Αν εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν γνήσιο υπογραφής από τα κινητά τους, δεν θα πάνε σε ΚΕΠ, θα κάνουν τις εξουσιοδοτήσεις του κράτους, άυλη συνταγογράφηση και παραπεμπτικά στον υπολογιστή».

Για τα θέματα άμυνας: «Είμαι 32 χρονών, είμαι 10 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, διοίκησα το ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών 3,5 χρόνια. Είναι διακομματικό θέμα η αναπηρία και συνεχίζουμε να παλεύουμε. Ενώ έχω καναδική υπηκοότητα, θα μπορούσα να είχα φύγει, κρατώ στα χέρια μου από τα 18 μου ένα χαρτί που με λέει ανίκανο για στρατιωτική θητεία, την ίδια στιγμή που έχω περάσει από βουλευτικά γραφεία όλων των κομμάτων σαν νομικός σύμβουλος και το βύσμα που έβαζαν είναι για να κάνει κάποιος τη θητεία του σε γραφείο. Να απαντάει στα τηλέφωνα, να στέλνει μέιλ, αυτό που μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Εγώ στην Γ’ Λυκείου, με παιδιά που έβλεπαν ήμουν σημαιοφόρος δύο φορές, μπήκα με απόλυτο 20 στη Νομική της Αθήνας, ακόμα και αύριο μπαίνω στρατό, αλλά αυτό το χαρτί πρέπει να το δούμε, να αλλάξει ο χαρακτηρισμός, γιατί εγώ αυτή τη χώρα την υπηρετώ και ταλαιπωρούμε χωρίς να φταίω. Είναι ανίκανη η πολιτεία να με αξιοποιήσει για να υπηρετήσω από κάποια θέση».

Πηγή: newpost.gr

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top