Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Κίνητρό μας κάθε χαμόγελο – Aπολογισμός δράσεων αλληλεγγύης και προσφοράς του meallamatia.gr

Λογότυπα φορέων και εκδηλώσεων που έχει συμμετάσχει το meallamatia

 

 

Δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς για την κοινωνική αλλαγή

Είναι ωραίο να σκορπάς χαμόγελα γύρω σου! Είναι απόλαυση να δείχνεις συνεχώς έμπρακτη αλληλεγγύη, διοργανώνοντας ή και στηρίζοντας διάφορες δράσεις ανιδιοτελούς προσφορά σε όλη τη χώρα! Και τελικά, είναι φιλοσοφία ζωής να βλέπεις κάθε δυσκολία, κάθε πρόβλημα «Με Άλλα Μάτια»!

Το meallamatia.gr κλείνει ένα χρόνο σαν διαδικτυακός ιστότοπος και παραμένει στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού ως η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα! Η μετατροπή του Με άλλα Μάτια από μπλόγκ σε ιστοσελίδα έγινε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν χώρο απόλυτα προσβάσιμο που θα εξασφαλίζει την ενημέρωση και την επαφή με την επικαιρότητα αλλά και τον γενικότερο διάλογο σε κάθε κοινωνική ομάδα. Με δεδομένο ότι ο καθημερινός αγώνας ενάντια στον αποκλεισμό πρέπει να αφορά κάθε πεδίο της πραγματικότητας το meallamatia.gr συστάθηκε σαν ένας χώρος με πολλαπλούς ρόλους και στόχους με προσανατολισμό την προώθηση κάθε πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλλαγής και των ίσων ευκαιριών.

Έτσι λοιπόν, το Με Άλλα Μάτια πέρα από έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και επαφής με την επικαιρότητα προσβάσιμο σε όλους, ήδη και ως blog, είχε εξ αρχής υιοθετήσει ενεργό ρόλο στην προώθηση δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Με βασική αρχή ότι ενάντια στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που οδηγούν στον ατομικισμό και την απογοήτευση, η αποτελεσματικότερη απάντηση είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συλλογική δράση για την κοινωνική αλλαγή συμμετείχαμε και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε είτε ως διοργανωτές είτε ως συνδιοργανωτές και ως χορηγοί επικοινωνίας σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενθαρρύνει την συγκρότηση κοινωνικής συνείδησης ενάντια στον αποκλεισμό!

Η Μοναδικότητα του εγχειρήματος “Δείπνο στο Σκοτάδι”

Από τις πιο ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, το Δείπνο Στο σκοτάδι το οποίο διοργανώθηκε από το Με Άλλα Μάτια που για 12 φορές πανελλαδικά έχει εντυπωσιάσει με την προσέλευση και την μαζικότητα του εγχειρήματος , και πλέον αποτελεί την δράση με την μεγαλύτερη επιτυχία! Η συγκινητική στήριξη του κόσμου προς το παρόν έχει αποφέρει έσοδα για ανάγκες που αφορούν οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, τον ζωτικό χώρο διεκδίκησης ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας από όλη την Πελοπόννησο, φιλί ζωής σε μονάδες των παιδικών χωριών sos , στήριξη για τις ανάγκες υποδομής της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έτσι μια σύγχρονη παρακαταθήκη στα παιδιά με προβλήματα όρασης όλης της Βόρειας Ελλάδας!

Επίσης , τα έσοδα έχουν διατεθεί για να στηρίξουμε δράσεις ζωής υπέρ των παιδιών, του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ηλιαχτίδα» που εδρεύει και λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, ενώ έχει καλυφθεί όλο το κόστος των απαραίτητων ηλεκτρολογικών εργασιών, ώστε να μπορεί σήμερα να λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης του Συλλόγου ΑμεΑ «Δικαίωμα Στη Ζωή», στο Θραψανό της Κρήτης καθώς και έχουν ενισχυθεί οικονομικά και οι δομές αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με αναπηρία «Η Αργώ»!

Πέρα από τα έσοδα όμως που έχει εξασφαλίσει το Δείπνο στο Σκοτάδι για κοινωνικές ανάγκες, πάνω από 9.000€ μέχρι σήμερα, εξίσου αισιόδοξη είναι η επιτυχής προσπάθεια στην κατεύθυνση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που φαίνεται με τον αριθμό των εθελοντών που προσέρχονται να συμβάλλουν με την παρουσία τους στη διοργάνωση της πρωτοβουλίας αυτής!

Επιπλέον:

◊ Σε συνεργασία με τον όμιλο Φροντιστήριων “Νέο” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος διοργανώθηκε η δράση για τη συλλογή καπακιών τα οποία ανταλλάχθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για τους μαθητές του ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου.

◊ Στα πλαίσια της ίδιας συνεργασίας, εξασφαλίστηκε έκπτωση από τον Όμιλο και το meallamatia.gr σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Αττικής! Έτσι, παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλη του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», που έχουν παιδιά/αδέλφια τα οποία φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής εξασφάλισαν έκπτωση 20% στο Φροντιστήριο Νέο!

◊ Επίσης το meallamatia.gr έχει εξασφαλίσει Δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου διαταραχών μνήμης και νοητικών λειτουργιών σε άτομα με προβλήματα όρασης σε συνεργασία με τη Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Α’ Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ (καθηγήτρια κα Μ. Τσολάκη), και την Alzheimer Hellas.

◊ Το meallamatia.gr συμμετέχει εδώ και 5 χρόνια στις εκδηλώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά –βραβευμένες πανελλαδικά- που διοργανώνει το Παιδικό Ραδιόφωνο Family 89,5FM στο Ηράκλειο Κρήτης.

◊ Το meallamatia.gr έχει υπάρξει τρεις χρονιές συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων του Music Dream Festival που διοργανώνεται με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία, και τα έσοδα διατίθενται για κάλυψη αναγκών δομών που αφορούν τα παιδιά , όπως κάναμε ήδη για τα Παιδικά Χωριά SOS , την Φλόγα κ.α.

Δράσεις με περιεχόμενο την τέχνη και την ψυχαγωγία

◊ Στο ίδιο μοτίβο δράσεων με περιεχόμενο την τέχνη και την ψυχαγωγία για κοινωφελή σκοπό η εθελοντική ομάδα του meallamatia.gr έχει διοργανώσει αντίστοιχες βραδιές , όπως live λαϊκή βραδιά στο Motel με στόχο την στήριξη του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, αλλά και σε συνεργασία με το Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Τριώνυμο». Πρόσφατα, στο τέλος του 2018 διοργάνωσαμε χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά στο Margaritas Lounge café στο Ίλιον με τα έσοδα -400 ευρώ- να προσφέρονται ως δωρεά στο σύλλογο για καρκινοπαθή παιδιά “Φλόγα”. Το Margarita’s Lounge Café-Bar είχε αξιοποιηθεί και στο παρελθόν για μια ακόμη δράση από το Με Άλλα Μάτια σε μια Κρητική βραδιά με τον Γιάννη Κακλή και το συγκρότημά του, με τα έσοδα της εκδήλωσης να πηγαίνουν τότε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου! Επιτυχής εκδήλωση που είχε επαναληφθεί εκ νέου στο Ίλιον με τον καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη για τα συσσίτια της πόλης.

◊ Πάλι για στήριξη του Χαμόγελου του παιδιού το Με Άλλα Μάτια σε συνεργασία με το σνακ μπαρ Buenos Dias στο Ίλιον, επίσης στο παρελθόν διοργάνωσε κάλεσμα του οποίου μέρος των εσόδων διατέθηκαν για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο των πρωτοβουλιών μας, αφορά τις εκστρατείες ενημέρωσης και εξοικείωσης μικρών και μεγάλων με την αναπηρία, πανελλαδικά.

Το meallamatia.gr και ο εμπνευστής του Βαγγέλης Αυγουλάς, πέραν της Αττικής έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων σε Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ρέθυμνο, Λαμία, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Κεφαλονιά, Γαλατά Τροιζηνίας, Βυτίνα, Βόλο και…

Ένα είναι σίγουρο: εμείς θα συνεχίσουμε! Έλα λοιπόν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι με στόχο την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη!

 

Δείτε ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες από τις δράσεις μας:

 

Στο 3ο Music Dream Festival ο Βαγγέλης Αυγουλάς δίνει τιμητική πλακέτα στον Μίμη Πλέσσα Με το Γενικό Διευθυντή από τα Παιδικά Χωριά SoS Γιώργο Πρωτόπαππα σε Δείπνο στο Σκοτάδι
Με κοπέλες από το Όραμα Ελπίδας στο 2ο music dream festival Με τον ιδιοκτήτη του buenos dias εκδήλωση για το χαμόγελο του παιδιού
 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τρόφιμα που μαζεύτηκαν σε μουσική εκδήλωση για τα παιδικά χωριά sos  Μουσική βραδιά με τον Γιάννη Κακλή
 ο Βαγγέλης Αυγουλάς στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Διευθυντή του Σωματείου ΑΡΓΩ παράδοση ζυμαρικών

 

Πηγή: www.meallamatia.gr

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top