Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Women Empowerment και Diversity & Inclusion Awards

ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη βραβευμένη ομάδα της pfizer: Λία Μπερτσιαδου, Ζαχαρίας Ραγκούσης Γενικός διευθυντής, Γιάννα Γεωργίου, Ειρήνη Κασιμάτη

D&I Champion of the Year αναδείχθηκε η Pfizer Hellas, ενώ το Platinum των Women Empowerment κατέκτησε η Lidl Ελλάς

Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης των Diversity & Inclusion Awards, κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου και της Προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης των Women Empowerment Awards, κυρίας Giovanna Καμπούρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο House 124, η Τελετή Απονομής των 2 νέων βραβείων της BOUSSIAS για τη γυναικεία ενδυνάμωση, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συμπερίληψη στις επιχειρήσεις. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν περισσότερα από 150 στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, θεσμικοί, ακαδημαϊκοι και μέλη των επιτροπών αξιολόγησης. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Μαρία Νικόλτσιου, ενώ επίτιμη καλεσμένη ήταν η Jennifer McCollum, CEO της Linkage Inc.

Μεταξύ των μεγάλων νικητών της βραδιάς ήταν η Pfizer Hellas που κατέκτησε και το κορυφαίο βραβείο D&I Champion of the Year, η Lidl Έλλας που κατέκτησε το Platinum στις ενότητες των Women Empowerment, καθώς και οι Αθηναϊκή Ζυθοποιία και P&G Hellas που κατέκτησαν Platinum στις ενότητες των Diversity & Inclusion Awards, ενώ Gold βραβείο έλαβαν, οι εταιρείες Γέφυρα, Τράπεζα Eurobank, Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises και ReGeneration σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και την Α.Β. Βασιλόπουλος.

 

Η Jennifer McCollum στο βήμα Η Giovanna Καμπούρη στο βήμα

Όπως δήλωσε η Υφυπουργός, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, «Η διαφορετικότητα είναι πλούτος. Πλούτος για την κοινωνία, για τις επιχειρήσεις, για την ίδια τη χώρα. Κι αν κάποτε το να είναι κάποιος «διαφορετικός» αποτελούσε στίγμα, σήμερα αποτελεί ζητούμενο του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου. H πρωτοβουλία της Boussias για την καθιέρωση των Diversity & Inclusion Awards είναι σημαντική διότι ανοίγει έναν χώρο ευγενούς άμιλλας για έναν κοινό και καλό σκοπό με τη μεγάλη ανταπόκριση των επιχειρήσεων στο κάλεσμα για την υποβολή υποψηφιοτήτων να αποδεικνύει ότι σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως το μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης έχει αποκτήσει πολύτιμους εκπροσώπους».

 Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο βήμα

 

Η κυρία Giovanna Καμπούρη σχολίασε «Aισθάνομαι μεγάλη χαρά που προεδρεύω στην πρώτη διοργάνωση των Women Empowerment Awards, που επιβραβεύουν τις εταιρικές πρακτικές για την γυναικεία ενδυνάμωση. Θεωρώ ως απώτερο σκοπό της ενδυνάμωσης των γυναικών την Ισοτιμία σε κάθε της πτυχή για κάθε γυναίκα, και την ισοψηφία σε καίριες θέσεις. Οι γυναίκες στην Ελλάδα όπως και αλλού, ακόμα υστερούν σε κάθε δείκτη ισοτιμίας και ίσης μεταχείρισης, και ακόμα η πρόσβαση τους στα υψηλότερα κλιμάκια είναι ελλιπής. Για να υπάρξει πραγματική εξίσωση των ευκαιριών για ισοτιμία, πρέπει να υπάρξουν επίμονες και συντονισμένες επεμβάσεις που θα εξισώνουν τις συνθήκες. Όλες οι βραβευόμενες εταιρείες και οργανισμοί παρουσίασαν φιλόδοξα προγράμματα και δράσεις, που προάγουν την ισοτιμία και την ίση μεταχείριση, ενώ ενδυναμώνουν τη δική τους εταιρική κουλτούρα και συνοχή. Συγχαίρω την ομάδα της Boussias για την εγκαθίδρυση των Women Empowerment Awards, τα οποία θα ενισχύσουν και θα επιταχύνουν τις προσπάθειες του εταιρικού συνόλου για την ενδυνάμωση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο».

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Μαρία Νικόλτσιου

 

Παρών στα βραβεία Diversity & Inclusion ήταν και ο δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, Βαγγέλης Αυγουλάς. Με την ιδιότητά του ως μέλος της κριτικής επιτροπής βράβευσε με το χρυσό βραβείο την Pfizer Hellas στην κατηγορία “Diversity, Equity & Inclusion”, όπως και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. στην κατηγορία “Στρατηγική, Πολιτικές & Πρακτικές Ένταξης της Διαφορετικότητας”.

Υποστηρικτής της βραδιάς ήταν η Linkage και συνδιοργανωτής των Diversity & Inclusion Awards, το Diversity Charter Greece.

Το σύνολο των διακρίσεων είναι διαθέσιμα στον πίνακα που έχει αναρτηθεί στο www.womenawards.gr και www.diversityawards.gr

Η Λία Μπερτσιάδου από τη Pfizer παραλαμβάνει το βραβείο της από το Βαγγέλη Αυγουλά Ο Δημήτρης Μάζος από την Αθηναϊκή Ζυθοποιιά έχει παραλάβει το βραβείο του από τον Βαγγέλη Αυγουλά και μιλάει στους παρευρισκόμενους
ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη βραβευμένη ομάδα της pfizer: Λία Μπερτσιαδου, Ζαχαρίας Ραγκούσης Γενικός διευθυντής, Γιάννα Γεωργίου, Ειρήνη Κασιμάτη Η ομάδα της Lidl Hellas με τα βραβεία της

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top