Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Δικαστικά Κτήρια

Σκίτσο με άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο μπροστά σε σκάλες που δεν μπορεί να ανέβει

Μετά από πιέσεις του τυφλού δικηγόρου και μέλους του Δ.Σ. του ΔΣΑ Βαγγέλη Αυγουλά και συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, η φωνή των δικηγόρων θα ακούγεται θεσμικά, σε ομάδα εργασίας για την προσβασιμότητα στα δικαστικά κτήρια της χώρας!

Σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, συγκροτείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Ομάδα Εργασίας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Δικαστικά Κτήρια – Εξασφάλιση της καθολικής  προσβασιμότητας στα Δικαστικά Κτήρια, η οποία αποτελείται από τους:

1. Αθανάσιο Παναγιώτου, Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, ως Πρόεδρο,
2. Αργυρώ Δερμιτζάκη, Συνεργάτη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, ως τακτικό μέλος,
3. Χρήστο Αντζουλάτο, Συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως τακτικό μέλος,
4. Πλάτωνα Καρασσό, Δικηγόρο Αθηνών, Συνεργάτη του Υπουργού Δικαιοσύνης, ως τακτικό μέλος,
5. Ευτυχία Κατσιγαράκη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ειδικών Νομικών Ζητημάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεόφιλο Τσαγρή, Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
6. Δημήτριο Γιουτίκα, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Απονομής Χάριτος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως τακτικό μέλος,
7. Αικατερίνη Πατσαδέλη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
8. Σάββας Τσιώρας, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης.

Ενώ αρχικά, στις 28/06/2022 και με τη δημοσίευση της απόφασης, δεν προβλεπόταν η εκπροσώπηση του δικηγορικού σώματος στην ανωτέρω ομάδα εργασίας, πλέον και κατόπιν διορθωτικής προσκλήσεως του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ορίστηκαν ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς ως τακτικός εκπρόσωπος και η κα Φαίδρα Τσαλαχούρη -δικηγόρος με κινητική βλάβη- ως αναπληρωματικό μέλος στην ομάδα εργασίας, εκπροσωπώντας την Ολομέλεια.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η εξέταση του θεσμικού πλαισίου προσβασιμότητας στα Δικαστικά Κτήρια της χώρας με σκοπό την εξασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας σε αυτά από τους πολίτες.

Στον Πρόεδρο και τα μέλη της ανωτέρω ομάδας εργασίας ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται.

Η υπουργική αυτή απόφαση αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Δικαστικά Κτήρια και την εξασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας σε αυτά, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top