Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Καταρρίπτοντας τα αναπηρικά στερεότυπα με τη βοήθεια των social media!

Μπάνερ με το λογότυπο του Με Άλλα Μάτια, φωτογραφία με άτομο που κρατάει το κινητό του και κάνει reaction, εικονίδια, των tik tok, instagram, facebook

 

Το όραμα του «Με Άλλα Μάτια» να εξαλειφθεί η υποεκπροσώπηση των αναπήρων στη δημόσια σφαίρα έχει καταφέρει να συμπυκνωθεί στην πετυχημένη μας διαδικτυακή καμπάνια #SpeakUp. Σε αυτή, ανάπηρα άτομα μοιράζονται πτυχές της καθημερινότητάς τους με το κοινό, γεφυρώνοντας το κοινωνικό χάσμα που συντηρεί η άγνοια.

71 βίντεο, 5.000.000 προβολές στα social media και ενάμιση χρόνο μετά, η #SpeakUp έχει «γεννήσει» πλέον δύο ακόμα σειρές βίντεο με την ίδια φιλοδοξία: να συνεχίσει να σπάει στερεότυπα γύρω από την αναπηρία, δίνοντας έμφαση στις ικανότητες του ανάπηρου ατόμου κι όχι μόνο στις δυσκολίες που αυτό μπορεί να αντιμετωπίζει.

⭐ Q&A

Η νέα σειρά βίντεο Q&A δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με την οπτική βλάβη και όχι μόνο. Με αμεσότητα και χιούμορ, τα βίντεο της σειράς απαντούν σε όλα όσα διστάζει κανείς να ρωτήσει ένα τυφλό άτομο. Καταφέρνουν έτσι να σπάσουν τον πάγο στη δημόσια συζήτηση γύρω από την οπτική βλάβη αλλά και την αναπηρία.

Έμπνευση για τη δημιουργία της συγκεκριμένης σειράς βίντεο αποτελεί η πολύχρονη εμπειρία του Βαγγέλη Αυγουλά από ομιλίες εξοικείωσης με την αναπηρία στα σχολεία, που πραγματοποιούνται με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια και οι συνεργάτες του πραγματοποιούν επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, λύνοντας τις δεκάδες απορίες μαθητριών και μαθητών για την καθημερινότητα των ανάπηρων ατόμων. Σύντομα, τα βίντεο Q&A βίντεο θα επεκταθούν και στις ερωτήσεις που έχουμε συγκεντρώσει σχετικά με την κινητική και την ακουστική βλάβη.

@meallamatia Πως βρίσκω τον Ήλιο! #amea #meallamatia #fypシ #τυφλος #τυφλότητα #blind #tiktokgreece #ελληνικοτικτοκ #greektiktok #disability #disabilitytiktok ♬ Don’t Worry Be Happy – The Hit Crew

❓ Αν αναρωτιέστε πώς φωτογραφίζεται ένας τυφλός, γιατί μπορεί να φοράει γυαλιά, πώς περνάει τον δρόμο με ασφάλεια, αν δακρύζει και τόσα ακόμα, τις απαντήσεις θα τις βρείτε στοTikTok μας— αλλά και στο Instagram!

Ως τώρα, 19 viral βίντεο έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας 2,1 εκατομμύρια προβολές σε λιγότερο από 3 μήνες!

⭐ Blind Cooking Challenge

Το Blind Cooking ακολουθεί τον Βαγγέλη Αυγουλά σε γευστικές περιπέτειες, συχνά με συνοδεία βλεπόντων φίλων που φτιάχνουν μαζί του από κοκτέιλ μέχρι κέικ! Στερούμενοι για λίγο την όρασή τους, μπαίνουν στη θέση του κατορθώνοντας εντέλει να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους με τις υπόλοιπες αισθήσεις. Στο τελευταίο βίντεο της σειράς, ο Βαγγέλης Αυγουλάς μας παρουσιάζει μια δροσιστική πρόταση: μαστίχα με Lime και πιπέρι!

 

Σύντομα έρχεται κοντά σας ένα ακόμα Blind Cooking Challenge βίντεο, παρέα με τον Selim Selguk και τον Παύλο Χάππιλο!


 

Το Blind Cooking Challenge, αποτελούμενο από 7 βίντεο μέχρι σήμερα, συγκεντρώνει στα social media του meallamatia.gr 165.000 προβολές!

Δείτε όλα τα βίντεο της σειράς εδώ.

Για να μη χάνετε κανένα από τα νέα μας βίντεο, ακολουθήστε μας σε:

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top