Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εντατική συνεργασία Συνηγόρου του Πολίτη και Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για ΑμεΑ και Παιδική Προστασία

Η Θεώνη Κουφονικολάκου και ο Βαγγέλης Αυγουλάς

 

Με τη βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού κα Θεώνη Κουφονικολάκου συναντήθηκε ο τυφλός δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βαγγέλης Αυγουλάς, με στόχο την εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο θεσμών.

Ο κ. Αυγουλάς κατέθεσε το σεβασμό και την εκτίμησή του στην κα Κουφονικολάκου για τη συστηματική και κοινωνικά πολύτιμη δουλειά που κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη εδώ και χρόνια στα θέματα των ανάπηρων ατόμων και της παιδικής προστασίας ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις και τα συμπεράσματα των ερευνών και των αυτοψιών του Συνηγόρου σε αυτούς τους δύο τομείς.

Επίσης ενημέρωσε την κα Κουφονικολάκου για την πρότασή του περί υποχρεωτικότητας της παρουσίας των επί πτυχίω φοιτητών των νομικών σχολών διά ζώσης στα ιδρύματα ενώ συζήτησαν διεξοδικά τη σκέψη του κ. Αυγουλά για τη δυνατότητα διά μέσω νομοθετικής ρύθμισης, υποστήριξης των ενοίκων των ιδρυμάτων από ασκούμενους δικηγόρους με την κατάλληλη πάντα επιστημονική εποπτεία.

Η κα Κουφονικολάκου, τόνισε επιπλέον τη σημασία διεξαγωγής επιμορφωτικών κύκλων για τους ενδιαφερόμενους εν ενεργεία δικηγόρους στα θέματα παιδικής προστασίας και αναπήρων, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. κ. Βερβεσό ήδη από την προηγούμενη του θητεία.

Ο κ. Αυγουλάς τέλος, μετέφερε την αυτονόητη και διαπιστωμένη ευαισθητοποίηση όλου του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. σε τέτοια θέματα καθώς και την εντολή που έχει από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. για εντατική συνεργασία των δύο φορέων στα ανωτέρω.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top