Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ReGeneration: Το Μεγαλύτερο Πρόγραμμα Αμειβόμενης Απασχόλησης, Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης Γίνεται Προσβάσιμο Σε Όλους

Η ομάδα του refeneration και ο Βαγγέλης Αυγουλάς

Το ReGeneration, το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να γίνει ακόμα πιο συμπεριληπτικό!

Έτσι, από τον επόμενο γενικό κύκλο αιτήσεων, που έρχεται στις 2 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ξεκινά την προσπάθεια να δίνει πλέον και στους νέους πτυχιούχους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη αλλά κυρίως ένα  «εισιτήριο» για το ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο του ReGeneration!

Για την επίτευξη του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, το ReGeneration θα συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Αυγουλά και την ομάδα του www.meallamatia.gr αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση τους σε θέματα προσβασιμότητας, ώστε όλες και όλοι  οι πτυχιούχοι που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, να συμμετέχουν ανεμπόδιστα και ισότιμα σε όλες τις φάσεις του ReGeneration κι έτσι το πρόγραμμα να αποτελέσει μια πραγματικά χρήσιμη εμπειρία για όλους. Μαζί στην προσπάθεια αυτή και η ethelon, ήδη πολύτιμος συνεργάτης του προγράμματος που θα υποστηρίξει τον συντονισμό όλων των οργανισμών.

Σχετικά με το ReGeneration:

Αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’, με παράλληλη δράση στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι υπηρεσίες του ReGeneration προς εταιρείες και υποψηφίους δεν συνεπάγονται καμία οικονομική υποχρέωση.

Ο πυρήνας του ReGeneration είναι η εξάμηνη (κατ’ελάχιστο) αμειβόμενη απασχόληση που προσφέρει σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, στην Ελλάδα (Αθήνα και άλλες πόλεις), με δύο βασικές συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς εταιρειών: minimum 6μηνη σύμβαση εργασίας & minimum 750 ευρώ μεικτά ανά μήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής σε 3 στάδια:

  1. Αίτηση βάσει 4 κριτηρίων (πτυχιούχοι, έως 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες)
  2. Ολοκλήρωση 2 ψυχομετρικών τεστ σε μορφή gamification: ένα τεστ ικανοτήτων (αριθμητικό και διαγραμματικό) και άλλο ένα προσωπικότητας, σχεδιασμένα απ’ την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του gamification, Arctic Shores.
  3. Live Assessment Centre: συνεντεύξεις από 100+ έμπειρα στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού που αξιολογούν το προφίλ των υποψηφίων, οι οποίοι και θα επιλέξουν τους τελικούς finalists που θα εισαχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει εκπαίδευση των τελικών υποψηφίων σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης με στόχο την προετοιμασία τους για μια δυναμική ένταξη στην αγορά εργασίας, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ σε συνεργασία με την ethelon και Mentoring σε συνεργασία με το Job-Pairs.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μετρά:

  • 960+ προσλήψεις
  • 360+ συνεργαζόμενες εταιρείες που προσλαμβάνουν  
  • 90% ανανέωση συμβολαίου πέραν του αρχικού 6μήνου
  • 125.000 ώρες εκπαίδευσης
  • 16.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς
  • 6+ εκ ευρώ σε μισθούς υποψηφίων που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος 
  • 8 εθνικά βραβεία και μία διάκριση από τη Deloitte και το Global Business Coalition for Education, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο εκπαίδευσης και εργασίας που ξεχώρισε το ReGeneration ως παγκόσμιο case study σχετικά με το μέλλον της εργασίας και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, μεταξύ κάποιων Ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.regeneration.gr

info@regeneration.gr

https://www.facebook.com/ReGeneration greece,

https://www.linkedin.com/ReGeneration

 

Σχετικά με τον Βαγγέλη Αυγουλά

  • Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης “VIEWS» για νέους με προβλήματα όρασης, μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματίου ΑμεΑ «Τυρταίος» και Μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
  • Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημόσιου Ασφαλιστικού Φορέα «Οίκος Ναύτου», Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Ιλίου, Πάρεδρο Μέλος -επί 10 έτη- της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

ReGeneration Logo

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top