Main content

Ο Τσίπρας στη ΔΕθ με τη δημοσιογράφο Θάλεια Ζαγναφέρη

 

Για μιαν ακόμη φορά αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι αποκλείω την περίπτωση να ήταν ενημερωμένος ο πρωθυπουργός για τον πανηγυριτζίδικο τρόπο παρουσίασης της μεγάλης εκδήλωσης και βασικό ομιλητή τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στην παραδοσιακά σπουδαιότερη πολιτική εκδήλωση της χρονιάς που όλοι περιμένουν για ν ακούσουν τη σοβαρότερη ομιλία του επικεφαλής της κυβέρνησης. Διότι πολλά μπορεί ο καθένας να καταμαρτυρεί ή να καταλογίζει στον κ. Τσίπρα, ανάλογα και από την πολιτική του τοποθέτηση αλλά όχι έλλειψη αισθητικής και οργανωτικής ικανότητας.

Είναι ένας νέος άνθρωπος που προσπάθησε – και μέχρις ενός σημείου το πέτυχε- να επιβάλει ένα νέο κώδικα αμφίεσης χωρίς την παραδοσιακή γραβάτα, είναι πάντα καλοντυμένος και προσεγμένος, η σύζυγός του επίσης όπως και οι βασικοί του συνεργάτες. Χωρίς εμφανισιακούς ακροβατισμούς, χωρίς «θεατρικές» ακρότητες στο λόγο και τη συμπεριφορά του, αρκετά σεμνός για πρωθυπουργός, κόσμιος, χωρίς «κολπάκια», καλοκουρεμένος, καλοχτενισμένος, καλοξυρισμένος, δείχνοντας ότι τιμά και σέβεται το ακροατήριό του, ανεξάρτητα του τι λέει από πολιτικής απόψεως.

Το Σάββατο στο Βελλίδειο, μόνο οι χορεύτριες έλλειπαν για να «γεμίζουν» τα κενά. Και μπορεί να μη βλέπω αλλά νοιώθω, καταλαβαίνω, ακούω, διαβάζω, δέχομαι ερεθίσματα και πληροφορίες. Μπορεί ομιλία τόσο σοβαρή και εκδήλωση τόσο σημαντική να μην έχω κάνει, έχω όμως παρουσιάσει, έχω μιλήσει, έχω οργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις, από το Δείπνο στο Σκοτάδι μέχρι στοχευμένες, κοινωνικές συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους και εξειδικευμένα σεμινάρια με φοιτητές, μαθητές και καθηγητές. Ξέρω τις παραμέτρους μιας δημόσιας εκδήλωσης. Και μπορώ να κρίνω.

Παρακολουθώντας και μαθαίνοντας τα πάντα γι’ αυτή την εκδήλωση στο Βελλίδειο που άγγιζε την αίσθηση μιας κακής «γιουροβιζιονικής» παρουσίασης που του «έστησαν»- δεν ξέρω ποιοι- αναρωτιέμαι πλέον: Ξέρει τι γίνεται; Ξέρει που πάει και τι θα γίνει εκεί που πάει; Δίνει κατευθύνσεις; Ελέγχει; Κάνει απολογισμό; Γιατί αν όχι, κάποιοι του κάνουν κακό. Το αισθάνθηκα με την εμφάνισή του στη Μάνδρα, με την παρουσία του στο Μάτι, τι εξακρίβωσα και με το Βελλίδειο. Αλλά δεν λέω άλλα. Μεταφέρω το ρεπορτάζ ενός από τα σοβαρότερα και καλύτερα ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα, του iefimerida.gr και μένω προβληματισμένος :

«Η Θάλεια Ζαγναφέρη, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 ήταν αυτή που κέρδισε όλα τα βλέμματα, αλλά και τα φλας των φωτογράφων στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Από τη θέση της παρουσιάστριας κατάφερε να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της, αν και οι επιλογές της θύμιζαν περισσότερο βραδιά Eurovision παρά ένα οικονομικό-πολιτικό Φόρουμ, όπως είναι η ΔΕΘ.

Η ξανθιά παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3 επέλεξε για τη βραδιά ένα μακρύ μπρονζέ φόρεμα, με ημιδιαφάνειες, πολύ βαθύ V ντεκολτέ, αλλά και με ανοιχτή πλάτη. Η επιλογή στο χτένισμα ήταν αυστηρή, ενώ φορούσε κρεμαστά σκουλαρίκια και ένα ασορτί κολιέ. Το φόρεμα της ΔΕΘ το είχε ξαναεπιλέξει πριν από περίπου δύο χρόνια στα Βραβεία ΕΤΑΒΕ (Ένωση Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος).»

Όπου – φαντάζομαι- χορεύτριες δεν θα υπήρχαν για να καλύπτουν τα κενά, θα υπήρχαν όμως σίγουρα αθλήτριες του Tae Kwon Do.