Main content

Ίλιον, 06/07/2015

Αξιότιμοι κ.κ.  Πρόεδροι των Κέντρων Πρόληψης,

Αγαπητοί Συνάδελφοι!

Σας στέλνω αυτές τις σκέψεις ως επίλογο στην αγαστή και διαρκή μας συνεργασία τόσων μηνών πάνω στα κοινά εμπόδια, τους κοινούς προβληματισμούς και το κοινό μας όραμα γύρω από την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

 Ήταν μια καλή και καρποφόρα  συνεργασία που τερματίστηκε αιφνίδια, βίαια και – δυστυχώς- με όρους…. μικροπολιτικής από τη Δημοτική Αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στη συνεδρίασή μας της 16ης Ιουνίου 2015,  όταν αναιτιολόγητα με αντικατέστησε , αφαιρώντας μου , χωρίς να γνωρίζω τους λόγους, την εξουσιοδότηση εκπροσώπησης του Δήμου στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Φαέθων».

Παρ όλα αυτά και παρά την πίκρα μου , αισθάνομαι δικαιωμένος και φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Κρατώ σφιχτά στα χέρια μου ένα Δελτίο Τύπου του Πανελλαδικού Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Ένα δελτίο Τύπου – βραβείο για μένα, άκρως τιμητικό, που θα με συνοδεύει στη μελλοντική μου πορεία, στη διαρκή – υπόσχομαι- προσπάθειά μου  να προσφέρω ανιδιοτελώς στα Κοινά και στους συμπολίτες μου.

[Μπορείτε να διαβάσετε το Δ.Τ. πατώντας εδώ:

Ανάρτηση: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 
Σύνδεσμος: http://meallamatia.blogspot.com/2015/06/blog-post_53.html ]

Και φεύγοντας, αφήνω πίσω μου  έναν απολογισμό που προσωπικά θεωρώ ότι έχει θετικό πρόσημο, τουλάχιστον για το μικρό χρονικό διάστημα των 9 μηνών που θήτευσα στο Κέντρο Πρόληψης «Φαέθων».

[περισσότερα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ:

http://meallamatia.blogspot.com/2015/06/blog-post_69.html ]

Αντιλαμβάνεσθε φαντάζομαι ότι ο συντονισμός των ενεργειών μας για περαιτέρω κοινές δράσεις στην πρόληψη και στον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας και διοίκησης των κέντρων, όπως είχαμε σχεδιάσει και συμφωνήσει στις κοινές μας επικοινωνίες και συναντήσεις, δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια μου – κάτι που σημαίνει ότι δεν βρίσκεται ΚΑΙ στα χέρια σας. Ο συντονισμός , οι προσπάθειες και οι ενέργειες «αιωρούνται»  ως την επόμενη πρωτοβουλία που ελπίζω ότι θα καταφέρει να επιβιώσει πανελλαδικά κόντρα στον τοπικό καιροσκοπισμό.

Για το τι συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου την επίμαχη συνεδρίαση που δεν τιμά κανέναν μας της Αυτοδιοίκησης, μπορείτε να διαβάσετε

http://meallamatia.blogspot.com/2015/06/blog-post_32.html

Αγαπητοί μου Συνάδελφοι και φίλοι, συνεργάτες σε μια κοινή και όμορφη προσπάθεια, σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της κοινής μας διαδρομής που μου κάνατε την τιμή να μου προσφέρετε, μαζί  με  την εμπιστοσύνη σας που με οδήγησε στο συντονισμό πολλών πρωτοβουλιών μας ομόφωνα, υπερκομματικά και άκρως κοινωνικά υπέρ της Πρόληψης και της προστασίας της νέας γενιάς από τους κινδύνους των εξαρτήσεων.

Κι αν  το πικρό «γιατί;» παραμένει βίαια αναπάντητο κι ανώνυμο  ενώ οι ευθύνες και οι εχθρικές ενέργειες ενάντια στην ομοψυχία και την ενότητά μας έχουν ονοματεπώνυμα και υπογραφές, πρέπει να παραδεχτώ ότι  η κοινή μας πορεία τελείωσε. Πρόωρα, βίαια και αναίτια. Όπως και πολλά άλλα όμορφα και πετυχημένα πράγματα.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο και στις προσπάθειές σας και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία και στο μέλλον, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου.

Μετά Τιμής

Ευάγγελος Αυγουλάς

Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου

Πρ. Πρόεδρος Κέντρου  Πρόληψης «Φαέθων»