Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Β. Αυγουλάς: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κότσιρας με τον Βαγγέλη Αυγουλά

 

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κύριο Γεώργιο Κώτσηρα είχε ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στο επίκεντρο της αναλυτικής συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα πρόσβασης των ανάπηρων πολιτών στις διαδικασίες της δικαιοσύνης, καθώς και οι δυσκολίες της καθημερινότητας των ανάπηρων δικηγόρων πανελλαδικά. Ο κύριος Αυγουλάς ενημέρωσε τον Υφυπουργό, μεταξύ άλλων, για την ενεργοποίηση του μητρώου αναπήρων δικηγόρων του ΔΣΑ και τις προσπάθειές του να επεκταθεί αυτό πανελλαδικά. Ήδη από πλευράς ΔΣΑ έχει κατατεθεί επικαιροποιημένη διάταξη νόμου με σαφή τεκμηρίωση και χωρίς κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πρόσληψη ανάπηρων δικηγόρων στο Δήμοσιο.

Ο Υφυπουργός, κύριος Κώτσηρας, δήλωσε ότι θα παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζοντας αυτό το δίκαιο αίτημα, ενώ άμεσα θα συναντήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη του μητρώου ανάπηρων δικηγόρων για αναλυτική συζήτηση και συνεργασία.

Οι κύριοι Αυγουλάς και Κώτσηρας συζήτησαν επιπλέον:

  • την ανάγκη προσβάσιμης καμπάνιας ενημέρωσης των αναπήρων για το ευεργέτημα της νομικής βοήθειας

  • την πρόταση η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης να συντονίσει συνολικά τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, με στόχο τη δικαιωματική προσέγγιση των αιτημάτων των χειριστών και χειριστριών σκύλων-οδηγών τυφλών της χώρας

  • τις κατευθύνσεις στις οποίες θα δουλέψει η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την προσβασιμότητα στα δικαστικά κτίρια της χώρας

  • την ανάγκη περαιτέρω εξοικείωσης με την αναπηρία του αστυνομικού και δικαστικού προσωπικού, μέσω βιωματικών δράσεων και επιμορφώσεων

Τέλος, ο κύριος Κώσηρας δώρισε στον κύριο Αυγουλά τον οδηγό αντιμετώπισης ρατσιστικών εγκλημάτων που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκτυπωμένο στη γραφή Braille των τυφλών.

Η στενή συνεργασία των δύο για όλα τα ανωτέρω έχει ήδη ξεκινήσει χάρη στον συντονισμό του Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού, κυρίου Παναγιώτου.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top