Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την εκπαίδευση των τυφλών στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Γιώργο Σταμάτη σε συνάντησή τους στο Υπουργείο Εργασίας

 

 

Συγκροτείται με απόφαση η οποία είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και υπό την Προεδρία και το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεωργίου Σταμάτη ομάδα εργασίας για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η μελέτη και η αποτύπωση της κατάστασης στον τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με οπτική αναπηρία στην κινητικότητα, στον προσανατολισμό και στις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσής τους καθώς επίσης και στην διατύπωση πλαισίου προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό αυτού του τομέα για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Η ομάδα εργασίας καλείται να ολοκληρώσει το έργο της με την σύνταξη του σχετικού κειμένου με ευρήματα, καλές πρακτικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, σε προθεσμία τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της παρούσης απόφασης.

Στην ομάδα εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του meallamatia.gr θα συμμετέχουν θεσμικά οι βασικοί φορείς/εκπρόσωποι της οπτικής αναπηρίας (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος, Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών) η ΕΣΑμεΑ καθώς και εμπειρογνώμονες.

Η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης συμβολικά σήμερα 15/10, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Γενικός Γραμματέας κύριος Γ. Σταμάτης, είχε αναλυτική συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας του εξειδικευμένου κοινωνικού portal meallamatia.gr κύριο Βαγγέλη Αυγουλά, με στόχο την πιο εντατική τους συνεργασία για τη διάχυση με προσβάσιμο τρόπο της ενημέρωσης για όλες τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας για την αναπηρία.

Στιγμιότυπο από ομάδα εργασίας σε τηλεδιάσκεψη

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top