Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Γιατί τα όνειρα να μην μπορούν να καταστρέψουν τη ροή της πραγματικότητας;»

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου συνομιλούν σε παγκάκι ενώ τους τραβάει η κάμερα

 

Τους στόχους που έβαλε μικρός και κατάφερε μέσα από δυσκολίες να πετύχει μοιράστηκε στην εκπομπή MEGA Stories ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς.

 

«Οι γονείς μου δεν είχαν ιδιαίτερη μόρφωση, ούτε ιδιαίτερη οικονομική κατάσταση είχαμε σαν οικογένεια, όμως με έσωσε το γεγονός ότι και οι δύο από την αρχή συμφώνησαν ότι αυτό το παιδί θέλουμε να μεγαλώσει σαν ένα “κανονικό” παιδί» σημείωσε ο Βαγγέλης, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν που τον έκανε να σκληραγωγηθεί, να μην κακομαθαίνει και να μην μεγαλώσει σε «γυάλα υπερπροστασίας».

Στο ερώτημα πώς μπορεί κανείς να αντικαταστήσει τα μάτια, ο Βαγγέλης Αυγουλάς τόνισε πως «βλέπει» με το δικό του τρόπο. «Βλέπω για μένα σημαίνει αγγίζω κάτι, ακούω, γεύομαι, οσφρύζομαι κάτι. Ακόμα μπορώ να βλέπω μέσα από δικές σας περιγραφές. Ακόμη και τα χρώματα προσπαθώ να το φανταστώ» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι για εκείνον το ροζ είναι ένα κοριτσάκι που τρώει μαλλί της γριάς ή το κόκκινο είναι να κάθεται κοντά σε ένα αναμμένο τζάκι.

«Πήγα σε σχολείο με παιδιά που βλέπουν και έκανα το πρόγραμμα ένταξης τυφλών μαθητών σε κοινά σχολεία. Από νωρίς, έπρεπε να μάθουμε να συμβιώνουμε με αρτιμελείς και εκείνοι να μάθουν να συμβιώνουν μαζί μας» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Αυγουλάς.

«Πάντα έλεγα μέσα μου ότι η πραγματικότητα σε προσγειώνει και καταστρέφει τα όνειρα. Γιατί και τα όνειρα να μην μπορούν να καταστρέψουν τη ροή της πραγματικότητας και να την κάνουν λίγο καλύτερη» σημείωσε για τους στόχους που θέτει στη ζωή του, εξηγώντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πραγματικότητά του και στη δουλειά του και τις ψηφιακές λύσεις που του επιτρέπουν να είναι λειτουργικός στη δουλειά του.

Μιλώντας για το σκύλο – οδηγό που προσπαθεί να βάλει στην καθημερινότητά του, ο Βαγγέλης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια που του χαρίζει, τονίζοντας ότι έχει αισθανθεί περισσότερη ασφάλεια από όταν τον συνοδεύει άνθρωπος. «Είναι πολύτιμη η βοήθεια ενός σκύλου οδηγού. Είναι απίστευτη η έξτρα ασφάλεια που σου παρέχουν αυτά τα σκυλιά» κατέληξε.

Δείτε σχετικό Βίντεο ακολουθώντας την πηγή ⇓

Πηγή: www.megatv.com

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top