Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δίπλα στο Γιάννη Ζουγανέλη ο Βαγγέλης Αυγουλάς για τους μύθους του Αισώπου σε cd!

aisopou-panw

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του το βιβλίο “Αισώπου Μύθοι – ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ CD” των Γιάννη Ζουγανέλη & Χρήστο Προμοίρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια διαφορετική μουσική προσέγγιση στους γνωστούς μύθους του Αισώπου, μέσα από το αστείρευτο χιούμορ του Γιάννη Ζουγανέλη και του Χρήστου Προμοίρα. 11 μύθοι που θα τους μάθει απέξω και θα τους σιγοτραγουδά το κάθε παιδί! Μαθαίνουμε τραγουδώντας και τραγουδάμε μαθαίνοντας. Ένα βιβλίο γεμάτο κέφι και ζωντάνια, όπως και τα 19 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD.

“Αισώπου μύθοι – μια ζωή στο ίδιο παραμύθι.

O λύκος και το πρόβατο, ο νόστος και η λήθη,

η αλεπού κι ο κόκορας, ο σκύλος και ο λιόντας

κι εμείς που ακόμα αντέχουμε 

να ζούμε τραγουδώντας»,

άρχισε να τραγουδά ο Γιάννης Ζουγανέλης με την ομάδα του καταχειροκροτούμενοι:

«Μια ζωή Αισώπου μύθοι το φαΐ σου για να τρως, 

το κουκί και το ρεβίθι, η χελώνα κι ο λαγός.

Το αηδόνι, το γεράκι, ο καλός και ο κακός, 

μια ζωή Αισώπου μύθοι και ο χρόνος κυνηγός.

Αισώπου μύθοι – μια ζωή στο ίδιο παραμύθι.

Ο γέρος και ο θάνατος, ο μόνος και τα πλήθη,

ο αετός κι ο βάτραχος, ο αλέκτωρ και το φίδι

κι εμείς που ακόμα αντέχουμε

να κάνουμε παιχνίδι”!

Οι συγγραφείς βρίσκονταν από το πρωί στο χώρο υπογράφοντας αντίτυπα σε μικρούς και μεγάλους φίλους τους, ενώ κατά την παρουσίαση τραγούδια από το βιβλίο τραγούδησαν ζωντανά οι: Κώστας Τζιαγκούλας, Γιάννης Καρατζάς, Παυλίνα Γουλοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης

Λίγα λόγια είπε από μικροφώνου ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς, προσωπικός φίλος του Γιάννη Ζουγανέλη:

«Μεγάλη τιμή για μένα να πω δύο λόγια για την όμορφη προσπάθεια του φίλου μου Γιάννη Ζουγανέλη να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη τους Μύθους του Αισώπου σε ένα σύγχρονο παιδικό βιβλίο συνοδευόμενο από ένα μουσικό cd γεμάτο κέφι και ζωντάνια! Διαθέσιμο έτσι και σε παιδιά με προβλήματα όρασης! Από τους αναγνώστες σήμερα λείπει η ποιότητα και ο Γιάννης Ζουγανέλης μας την προσφέρει με πολλούς τρόπους. Και από τους τυφλούς αναγνώστες λείπει η προσβασιμότητα στο καλό βιβλίο όταν είναι έντυπο, γι’ αυτό ο Γιάννης Ζουγανέλης μας την προσφέρει με το cd που συνοδεύει το βιβλίο του. Καλοτάξιδο και συγχαρητήρια»!

Το Βαγγέλη Αυγουλά συνόδευσε στην παρουσίαση ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο οποίος το 2005, εν ενεργεία βουλευτής τότε, είχε παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του «Γράμματα Στον Παράδεισο» στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, ώστε αυτό να μεταγραφεί σε σύστημα Braille για τους τυφλούς και να διατίθεται δωρεάν από τη βιβλιοθήκη του φορέα.

Ανάμεσα στους πολλούς μικρούς φίλους του Γιάννη Ζουγανέλη και ο 11χρονος Γιάννης Πολονύφης, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός και ο Γιάννης Ζουγανέλης μόλις έμαθε για τις μουσικές του ικανότητες, τον «προκάλεσε» σε μια live μουσική αναμέτρηση! «Θα κάνουμε σύντομα μαζί μια συνεργασία, μια μουσική εκδήλωση, πάντα για κοινωνικό σκοπό», συμφώνησαν οι δύο συνονόματοι και ζήτησαν από το Βαγγέλη Αυγουλά να το διοργανώσει μέσω του κοινονικοπολιτικού του blog «Με Άλλα Μάτια»!

Θυμηθείτε εδώ το μεγάλο κοινωνικό party που είχαν κάνει στο Ίλιον ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το Γιάννη Ζουγανέλη πριν δύο χρόνια:

http://www.youtube.com/watch?v=kBwHvVUSTvw

«Κάθε φορά που δουλεύω για τα παιδιά, κάθε φορά που βρίσκομαι δίπλα στα παιδιά, κάθε φορά που μπορώ μέσα από τη δουλειά μου να δίνω χαρά στα παιδιά, παίρνω ενέργεια και ζωή και βρίσκω λόγο να χαμογελάω», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης κλείνοντας την εκδήλωση.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία του κ. Αυγουλά με τον εκδότη κ. Λιβάνη, ο Επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών υπερτόνισε στον εκδότη τη δίψα και την ανάγκη των τυφλών αναγνωστών πανελλαδικά για περισσότερα ακουστικά βιβλία για όλες τις ηλικίες.

parousiasi zouganeli 1 parousiasi zouganeli 2 parousiasi zouganeli 3
parousiasi zouganeli 4 parousiasi zouganeli 5

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top