Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Για 4η χρονιά πρωταγωνιστές η σωστή οδική συμπεριφορά στο Ηράκλειο Κρήτης!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, η Μαρία Παπαδάκη και αντιπροσωπεία του radio family

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με οχήματα

Το Παιδικό ραδιόφωνο Family fm 89.5 διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία και φέτος τη 4η Εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής το Σάββατο 07 και την Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 στη Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου Κρήτης.

Πρόκειται για εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός, γι’ αυτό και τα δύο τελευταία έτη κατακτά το σχετικό gold Βραβείο στα “Regional Media Awards»!

Δραστηριότητες στη διάρκεια της εκδήλωσης Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με χορηγούς της εκδήλωσης

Περισσότερα από 2500 παιδιά διασκέδασαν δημιουργικά λαμβάνοντας βιωματικά ερεθίσματα κυκλοφοριακής αγωγής με ενδιάμεσες στάσεις την 3η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, την Κινητή μονάδα  νεογνών το Χαμόγελο του παιδιού και τη Τροχαία Ηρακλείου.

Επίσης, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ποδήλατα ή και μπαταριοκίνητα οχήματα, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οδηγώντας σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για τους μικρούς φίλους του 4ουΠάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Ο Βαγγέλης μπροστά στο όχημα της πυροσβεστικής Ο Βαγγέλης μπροστά σε  όχημα της αστυνομίας
Κινητή μονάδα από το Χαμόγελο του παιδιού Ο Βαγγέλης μιλάει με διασώστη του ΕΚΑΒ

Και αυτή τη χρονιά, δεκάδες συνεργάτες όπου αποτελούσαν τις 19 στάσεις θεωρητικής εκπαίδευσης με τις γνώσεις τους και τις ευχάριστες δραστηριότητες, έκαναν το διήμερο διασκεδαστικά δημιουργικό!

Συγκλονιστικό ήταν το μήνυμα που έστελνε το κενό αναπηρικό αμαξίδιο που είχε τοποθετηθεί στην Πλατεία, με την επιγραφή «θα ήθελα πολύ να ήμουν και εγώ μαζί σας σήμερα, αλλά δεν έβρισκα να παρκάρω», τονίζοντας τη σημασία των αναπηρικών θέσεων στάθμευσης και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούν όσοι αδικαιολόγητα τις καταλαμβάνουν.

μήνυμα που έστελνε το κενό αναπηρικό αμαξίδιο που είχε τοποθετηθεί στην Πλατεία, με την επιγραφή «θα ήθελα πολύ να ήμουν και εγώ μαζί σας σήμερα, αλλά δεν έβρισκα να παρκάρω» Ο Βαγγέλης μιλάει με παιδιά από το σύλλογο Δικαίωμα στη Ζωή
Εκπρόσωπος από το Σύλλογο ΑμεΑ Άγιος Σπυρίδων μιλαέι Παιδιά από το Σύλλογο ΑμεΑ Άγιος Σπυρίδων

Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων, με αποκλειστικές τους δηλώσεις στον κεντρικό παρουσιαστή κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αναστασάκης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Ξυλλούρης, ο γνωστός καλλιτέχνης κ. Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γεώργιος Πρωτόπαπας, η συγγραφέας κα Μαρία Τζιρίτα, η ηθοποιός κα Σάρα Εσκενάζη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Ν. Ηρακλείου κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκ των χορηγών της εκδήλωσης κ. Νίκος Σιριγωνάκης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ κ. Μπάμπης Γερόνυμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Δικαίωμα Στη Ζωή» κ. Παύλος Σημαντιράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης. 

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ξυλούρη Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γιαλιτάκη Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Γιώργο Βρέντζο
Ο Βαγγέλης με τους κ. Αχλαδιανάκη και Βαρβεράκη από τους Τρικτέκνους Ηρακλείου Παγκρήτιος Σύλλογος Αναπήρων πολιτών 4oparko kykl agogis19

 

Ο απολογισμός είναι ότι περισσότεροι από 7000 επισκέπτες – οικογένειες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από συλλόγους ΑΜΕΑ όπου με κεντρικό παρουσιαστή το Βαγγέλη Αυγουλά, δικηγόρο και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών,  μας υπενθύμισαν το δικαίωμα όλων στις ασφαλείς μετακινήσεις και τη διεκδίκηση για ελεύθερα πεζοδρόμια και ανεμπόδιστη πρόσβαση!

Στην εκδήλωση επίσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τη Διακονία της Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, βιβλία για τη Βικελαία βιβλιοθήκη και σχολικά είδη για το παιδικό χωριό SOS Κρήτης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις εκπλήξεις της εκδήλωσης και η ζωντανή μουσική που αφιλοκερδώς χάρισαν στους παρευρισκόμενους και στους ακροατές του Radio Family το βράδυ του Σαββάτου ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργης Βρέντζος (Κάτης) με το συγκρότημα των αδερφών Νταγιαντά!

ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργης Βρέντζος (Κάτης) με το συγκρότημα των αδερφών Νταγιαντά!  Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Μπάμπη Συμεονίδη  Ο Βαγγέλης με ραδιοφωνική παραγωγό από το Family

 Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να εξερευνήσουν όλο τον ειδικό εξοπλισμό αλλά και τα οχήματα της πυροσβεστικής και της κινητής Εντατικής Μονάδας Νεογνών του ΕΚΑΒ και του Χαμόγελου Του Παιδιού, καθώς και να φωτογραφηθούν ως υποψήφιοι οδηγοί στις μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας!

Η ομάδα του ραδιοφωνικού σταθμού Family fm 89.5 Ευχαριστεί θερμά :

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ AUTOFIT, ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,ΔΕΛΤΑ ΚΤΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΒΕΛΟΥΔΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ PRAXIS BROOKER, DIET SYSTEM, FRESH SNACK, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΒΡΕΦΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤA ΛΗΤΩ,ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,LETS WASH, ΤΣΑΙ ΚΑΡΤΕΡΑΚΙ, ΑΝΕΚ LINES BLUE STAR FERRIES,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ,STUDIO JULIANI,ΣΥΦΑΚ,SILKCOLOUR,ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΩΡΑΚΗΣ,ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ , ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΡΟΧΑΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΑΒ, 3Η ΕΜΑΚ, ΣΑΜΜΑΡΕΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΔΗΚΕΗ,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, BLOG «ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ SOSΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΡΑΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ,GK STUDIO PRODUCTION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΦΟΣ.

Πολύς κόσμος είχε συντονιστεί και άκουγε τη live μετάδοση της εκδήλωσης, μέσω του www.radiofamily.gr

Οι φωτογραφίες του άρθρου ήταν από την εθελόντρια της εκδήλωσης Χρυσάνθη Γεωργαντά! 

4oparko kykl agogis23 Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με Δημοτικό Αστυνόμο και καθηγητή των ΤΕΙ
la hers Εργαστήριο υγείας και οδικής ασφάλισης Παγκρήτιο ωδείο
Παιδιά ενημερώνονται για τον πυροσβεστικό εξοπλισμό Ο Βαγγέλης με μασκοτ από το παιχνιδάδικο Μουστάκας
Ο Βαγγέλης, η Χρυσάνθη, η Μαρία, ο Μιχάλης και ο Γιάννης

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top